Livrente

Livrente kan være noget for dig, hvis du allerede har du udnyttet mulighederne i forbindelse med kapitalpension og ratepension, men ønsker at spare yderligere op til årene på pension og være sikret en løbende månedlig udbetaling – også efter du er fyldt 65 år. Fordelen er nemlig, at udbetalingerne fortsætter, lige så længe du lever. Din økonomi er derfor sikret resten af dit liv, når du er gået på pension.

Som udgangspunkt sikres en livsvarig udbetaling til ejeren, mens der ikke udbetales noget til de efterladte ved ejerens død.

Hvis du betaler topskat, er livrenten særlig interessant. Indbetalingerne er fuldt fradragsberettigede med en fradragsværdi på cirka 52 %, og betaling beskattes som personlig indkomst.

Hvilken livrente skal du vælge?

I nedenstående skema kan du se de forskellige typer:

Livrente Ved død bortfalder udbetalingerne
Livrente med ægtefælledækning Ved død fortsætter udbetalingerne til ægtefællen
Livrente med garanti Ved død fortsætter udbetalingerne til arvingerne.
Livrente med ægtefælledækning og garanti Ved død fortsætter udbetalingerne til ægtefællen. Når ægtefællen dør, fortsætter udbetalingerne til arvingerne.

 

Skat ved udbetaling

Når du skal have pengene udbetalt, skal du betale skat af udbetalingerne. De beskattes som personlig indkomst. Får du udbetalinger fra en livsvarig pension i perioden 2011-2019, kan de blive omfattet af udligningsskat.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her