Aktiesparekonto - gør det lettere at investere
Print Friendly, PDF & Email

Har du overvejet at investere i aktier, men ikke nået længere end til tanken? Så er den nye aktiesparekonto måske noget for dig.

Aktiesparekontoen består af en indlånskonto og et værdipapirdepot, og du kan i 2019 indsætte op til 50.000 kr. Du kan kun investere frie midler, dvs. almindelig opsparing, som du enten kan investerer i enkeltaktier eller i fonde. Hvis du får brug for pengene, kan du til enhver tid hæve beløbet.

Fordele ved en aktiesparekonto

  • Lavere beskatning
  • Automatisk indberetning og afregning af skat
  • Indsæt og hæv løbende

Lavere beskatning af dit afkast

Afkast på Aktiesparekontoen beskattes kun med 17% i modsætning til den almindelige aktieskat på 27%.

Skatten beregnes automatisk ved årets udgang, og hvis du har haft et positivt afkast på din Aktiesparekonto, trækkes skatten automatisk fra kontoen.

Har du tab på din Aktiesparekonto modregnes det i fremtidige afkast på Aktiesparekontoen i senere indkomstår.

Modsat almindelige investeringer i børsnoterede aktier, der beskattes efter realisationsprincippet, beskattes afkast på Aktiesparekontoen efter lagerprincippet. Dette betyder, at du beskattes af dit afkast, uanset om du har realiseret det eller ej.

Så meget kan du sæt ind på en aktiesparekonto

I 2019 kan du indsætte op til 50.000 kroner. Opnår du et positivt afkast på dine investeringer, kan værdien godt overstige 50.000 – det samlede indskud kan max være 50.000 kr.

Regeringen har forslået, at loftet hæves til 100.000 kr. i 2020, 150.000 kr. i 2021 og 200.000 kr. 2021. Dette er dog endnu ikke vedtaget.

Sådan kommer du igang

Som privatperson kan du oprette én aktiesparekonto.

Kontakt din rådgiver for at få oprettet en aktiesparekonto og et værdipapirdepot.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.