Større tekst
- 100% +
Læs op

Godt igang eller lige startet

Din pension når du er i 30'erne

Når du er i 30’erne, er du sandsynligvis kommet igang på arbejdsmarkedet.

For mange betyder det også, at en pensionsopsparing er en del af lønpakken. Så måske er du også allerede godt igang med din pensionsopsparing.

Er en pensionsopsparing dog ikke en del af din lønpakke, eller vil du måske supplere din opsparing, er du altid velkommen til at kontakte os.

Book møde Ring mig op

Pension og parforhold

Lever du i et parforhold, eller er du blevet gift, har det også betydning for din pensionsopsparing.

Du kan indsætte din partner som begunstiget, det vil sige, at din partner arver dine pensionsopsparinger eller din livsforsikring, hvis du dør. Du kan også indsætte andre end din partner.

Det er også en god ide at tjekke dine forsikringer i forbindelse med din pensionsopsparing. Har I fx sikret hinanden i tilfælde af, at en af jer mister evnen til at arbejde eller bliver kritisk syg?

Som udgangspunkt skal pensionsopsparing ikke deles mellem jer, hvis I bliver skilt. Hvis den ene af jer har sparet væsentlig mere op, end den anden, kan skifteretten dog vurdere, om jeres pensioner skal deles.

I kan dog lave en ægtepagt, hvor I har aftalt, hvad der skal ske med jeres pensioner, hvis ægteskabet ikke holder.

Pension og barsel

Når du går på barsel, betyder det som regel også færre penge på pensionsopsparingen. Især kvindernes går længere på barsel end mændene, og måske arbejder de også på nedsat tid efter endt barsel. Det er noget, der kan mærkes på pensionsopsparingen, så det kan være en god ide, at få et godt overblik over, hvad det betyder for pensionsopsparingen, hvilke muligheder I har, for at I begge har en god opsparing til alderdommen.

Tag en snak med din rådgiver

Du er altid velkommen til at tage en snak med din rådgiver om din pensionsopsparing og din økonomi.

Book møde Ring mig op
Aldersopsparing
Et godt supplement
Læs mere
Begunstigelse
Hvem skal arve din pension, hvis du dør?
Læs mere
Skilsmisse
Hvad sker der med pensionsopsparingen?
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os