Udenlandske overførsler
Print Friendly, PDF & Email

Har du brug for at overføre penge til udlandet, er det hurtigst og billigst for sig, hvis du selv klarer overførslen fra din netbank. Er du ikke tryg ved selv at klare overførslen, er du også altid velkommen til at kontakte din rådgiver.

Du kan evt. bruge skemaet herunder til at bestille en udenlandsk overførsel hos din rådgiver.

Når du skal overføre penge inden for Europa

Ved overførsler til udlandet skal du bruge modtagerens IBAN-nummer og modtagerbankens BIC/Swift-kode. For at være sikker på, at pengene kommer frem til modtagers konto, er det vigtigt, at du indtaster korrekt navn og adresse på kontohaveren.

Når du skal overføre penge uden for Europa

Overførsler til et land uden for Europa kan være meget komplekse, da disse ofte kræver flere og anderledes informationer end forklaret ovenfor. Kontakt derfor din rådgiver, som kan guide dig, så pengene når den ønskede modtagerkonto. Måske kan denne betalingsinstruks hjælpe – den skal du kun bruge ved betalinger uden for Europa.

Sådan opretter du en udenlandsk overførsel i din netbank

 • Log på netbank
 • Klik på “Betal og overfør” i menuen til venstre
 • Vælg “Overførsel til udlandet”
 • Vælg den valuta, som beløbsmodtageren skal have pengene i på ikonet med dollartegnet.
 • Vælg den konto, du ønsker at overføre pengene fra.
 • Indtast beløbsmodtager og modtagers Iban/kontonummer
 • Udfyld til sidst de øvrige oplysninger.

Får du en fejlmeddelelse, når du forsøger at gennemføre overførslen, kan det skyldes at du mangler et “one time password”. Passwordet aktiveres af din rådgiver og har til formål at forhindre svindel.

Når du skal modtage penge fra udlandet

Oplys følgende til afsenderen:

 1. Middelfart Sparekasses BIC/SWIFT-kode: MISPDK21.
 2. Dit 18-cifrede IBAN-kontonummer, der begynder med DK efterfulgt af 16 tal. Hver konto har sit eget IBAN-nummer, som du finder via netbank eller mobilbank. På kontooversigten i netbank klikker du på den konto, du ønsker at få pengene indsat på og derefter på ’Kontovilkår’. I mobilbanken klikker du på ’Vilkår’. Du kan også finde dit IBAN-kontonummer på dine kontoudskrifter.

Skal du modtage penge uden for Skandinavien eller Europa er ovenstående oplysninger ikke nødvendigvis dækkende, hvorfor du kan kontakte din rådgiver for yderligere informationer.

Valutakurser

Du kan se de aktuelle middelkurser på de mest gængse valutaer i net- og mobilbanken.

 • I netbanken: Klik på Betal og overfør, derefter på Overførsel til udlandet og til sidst på dollartegnet til højre for feltet Beløb.
 • I mobilbanken: Vælg fanen Betalinger og scroll ned af siden.

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at få vejledning hos din rådgiver. Find direkte kontaktoplysninger på alle vores rådgivere her.

Hvad er et IBAN-nummer?

Hver konto har sit eget IBAN-nummer (International Bank Account Number). Et IBAN-nummer er dit kontonummer skrevet i henhold til internationale standarder. Det er en måde, hvorpå man kan identificere en konto i et pengeinstitut inden for EU.

I netbank skal et IBAN-nummer indtastes uden mellemrum.

Hvad er en BIC-kode (også kaldet en SWIFT-kode)?

BIC-koder (Bank Identifier Code) anvendes ved overførsler til og fra udlandet.

BIC-koden er pengeinstituttets internationale identifikationskode og det elektroniske kendetegn, som sikrer, at dine penge kommer det rigtige sted hen. BIC-kodens længde er på 8 eller 11 tegn. De første seks tegn er altid bogstaver, og resten er bogstaver og/eller tal.

Middelfart Sparekasses BIC/SWIFT-kode er MISPDK21.

Er du i tvivl om et udenlandsk IBAN-kontonummer?

Har du fået oplyst et udenlandsk IBAN-nummer, kan du teste, om det overholder standarden for det land, hvor kontoen føres. Klik her for at teste IBAN-nummer.

Bemærk: Du kan ikke kontrollere, om kontoen eksisterer, eller om nummeret hører til den pågældende kunde, men udelukkende om nummeret overholder standarden for IBAN.

Typiske fejl

Når du overfører penge til udlandet, skal du sikre dig, at bankoplysningerne er korrekte – ellers risikerer du, at overførslen forsinkes.

Vær især opmærksom på:

 • kontonummer og navn skal stemme overens
 • kontohavers navn skal være korrekt
 • kontoen kan evt. være lukket.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

 • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.