Større tekst
- 100% +
Læs op

Vores gulvtæpper er lavet af fiskenet

24. januar 2023

Tænker vi os om, når vi (over)forbruger og køber ind? Det er desværre ikke altid tilfældet. Det bør og skal vi gøre oftere. Vores klima lider, hvis vi ikke tager mere ansvar for fremtiden. Vi kan ikke gøre alt på en gang. Men vi kan tage små skridt og justeringer, som kan være med til at skabe den store forandring i sidste ende.

Vi går på gamle fiskenet

Det har vi gjort i Middelfart Sparekasse. Siden 2021 har vi gået rundt på en bæredygtig underlag i hele hovedsædet. Hvad betyder det helt konkret, tænker du? Jo, nu skal du høre. Gamle fiskenet er fisket op af verdenshavene, som er blevet lavet om til gulvtæpper, hvor materialet hovedsageligt består af gamle fiskenet og gamle plasticflasker.

Minimalt Co2 aftryk

Den øverste del er fremstillet af 1.526 kg. brugte fiskenet og andet industriaffald. Bagsiden af tæppet er lavet af 26.700 brugte plastikflasker. Gennem plantningen af mangrovetræer i Myanmar er gulvtæppet delvist klimakompenseret. Mangrovetræerne forventes at kunne optage 24,55 ton co2 fra atmosfæren, hvilket er større end den co2-belastning, som produktionen af vores nye gulvtæpper har – uden at gå på kompromis med komfort og udseende.

For at fuldende cirklen bliver de gamle gulvtæpper genbrugt af leverandøren i nye produkter.

Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os