Større tekst
- 100% +
Læs op

Vi går sammen med Folkesparekassen

15. juni 2021

Middelfart Sparekasse og Folkesparekassen med hovedsæde i Silkeborg sigter mod en sammenlægning med Middelfart Sparekasse som det fortsættende pengeinstitut.

Første sammenlægning i Sparekassens historie

Det er første gang siden, Sparekassen blev grundlagt i 1853, at vi slår os sammen med et andet pengeinstitut. Vi gør det, fordi vi deler mange værdier med Folkesparekassen, som har søgt en sammenlægningspartner.

Folkesparekassen har valgt Middelfart Sparekasse af flere grunde. Middelfart Sparekasse har næsten 85.000 kunder, mens Folkesparekassen har ca. 9.000 kunder. Derfor har den mindre sparekasse i Silkeborg været mere presset af nye love og reguleringer samt kommende kapitalkrav.

To garantsparekasser bliver til én

Da begge sparekasser er garantsparekasser og deler grundlæggende værdier, var Middelfart Sparekasse det oplagte valg for Folkesparekassen.

“For Folkesparekassens bestyrelse har det værdimæssige fokus været afgørende, ligesom den fortsatte nærhed til kunderne stod højt på ønskelisten,” fortæller bestyrelsesformand Louise Andersen.”

Gensidig inspiration

 Martin Baltser, adm. direktør i Middelfart Sparekasse, er glad for, at Folkesparekassen så mod Middelfart.

“Jeg har meget stor respekt for den måde, Folkesparekassen er blevet drevet på. Begge sparekasser arbejder ud fra et stærkt – og meget ens – værdisæt. Selv om Middelfart Sparekasse er det fortsættende institut, tør jeg godt sige, at mange af tankerne fra Folkesparekassen vil leve videre. Folkesparekassens stærke fokus på miljø og FN’s Verdensmål er et eksempel på noget, vi vil lade os inspirere af,” siger Martin Baltser, adm. direktør i Middelfart Sparekasse i den pressemeddelelse, der er sendt ud.”

Læs pressemeddelelsen her

En afdeling mere, du kan besøge

 For dig, der er kunde i Middelfart Sparekasse, kommer sammenlægningen ikke til at betyde nogen forandringer – ud over, at du fremover også kan besøge en Middelfart Sparekasse-afdeling i Silkeborg. Vi åbner nemlig en afdeling i Folkesparekassens lokaler i udkanten af Silkeborg, når sammenlægningen er faldet endeligt på plads.

Først skal sammenlægningen godkendes

 Bestyrelserne i de to sparekasser er enige om sammenlægningen og vilkårene for den. Da begge sparekasser er demokratiske virksomheder, er det op til repræsentantskaberne at sige ja eller nej. Der holdes ekstraordinære repræsentantskabsmøder den 23. august (Folkesparekassen) og 24. august (Middelfart Sparekasse). Hvis der er tilstrækkeligt flertal, er sammenlægningen endelig, når myndighederne, bl.a. Finanstilsynet, har godkendt den.

Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os