Større tekst
- 100% +
Læs op

Udvidet dækning for coronavirus på Mastercard

27. maj 2021

Rejseforsikringsdækningen på Mastercard fra Middelfart Sparekasse udvides med dækning af coronarelaterede skader.

Udvidelsen gælder rejser med udrejse frem til den 31. oktober 2021 og sygdom/tilskadekomst på rejser til orange/røde destinationer i Europa.

Følg Udenrigsministeriets rejsevejledninger

På trods af dækningsudvidelsen anbefaler Privatsikring, at du altid følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Vælger du alligevel at rejse til et af de lande eller områder inden for Europa, hvor Udenrigsministeriet fraråder al unødig indrejse til, vil du stadig være dækket for skader med relation til coronavirus. Det vil sige udgifter til hospital og behandling, karantæne eller ny hjemrejse, hvis du skulle blive smittet under rejsen.

Du vil også være dækket for eventuelle mérudgifter i forbindelse med coronavirus. Det kunne fx være, hvis du brækker benet og er nødt til at blive behandlet på et privathospital i stedet for et offentligt grundet særlige omstændigheder i forbindelse med coronavirus.

Det er en forudsætning for dækning, at du på rejsen følger de lokale myndigheders anvisninger.

Læs mere om udvidelsen, opmærksomhedspunkter samt definition af Europa

Strækker din rejseperiode sig længere end den 31. oktober 2021?

Som det fremgår af den ovenstående udvidelse, dækkes rejser med udrejse frem til den oktober 2021. Det betyder, at hvis man fx har et Mastercard Guld og har afrejse fra Danmark den 31. oktober 2021, så vil man være dækket op til 60 dage fra denne dato.

Hvis kortholdere ønsker at udvide en rejse med ekstra dage, hvor rejseperioden strækker sig længere end den 31. oktober 2021, så skal udvidelseskøbet senest være foretaget den oktober 2021.

Karantæne op til afrejse

Afbestillingsforsikringen dækker, hvis man bliver testet positiv med coronavirus inden afrejse, og derfor skal gå i karantæne ifølge sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Forsikringen dækker desuden, hvis man kan dokumentere, at man har været nær kontakt til en coronasmittet person og ikke kan nå at blive testet inden afrejse.

Forsikringen dækker ikke, hvis man vil afbestille en rejse grundet karantæne eller selvisolation ud over de to ovennævnte situationer, fx hvis man har valgt at gå i isolation på eget initiativ, eller hvis man er andet led eller længere ude til en coronasmittet person.

Læs mere om udvidelseskøb

Særligt for vaccinerede og afbestilling af rejser grundet coronavirus

Er du færdigvaccineret og ønsker at bestille en ferierejse til en orange destination, kan du afbestille din rejse, hvis destinationen skifter status til rød kort inden afrejse.

Hvis du ikke er færdigvaccineret, er det en forudsætning for dækning af afbestilling, at destinationen for den bestilte ferierejse var grøn eller gul på bestillingstidspunktet.

Du har et gyldigt Coronapas, når der er gået minimum 14 dage og maksimalt 42 dage siden første stik, eller maksimalt 8 måneder efter at vaccinationsforløbet er gennemført med andet stik. Har du taget mod en vaccine, som kun kræver ét stik, er dit Coronapas gyldigt umiddelbart herefter og maksimalt 8 måneder efter vaccination.

Du lever op til forudsætningerne som tidligere smittet, hvis du kan fremvise dokumentation for en positiv hurtigtest (antigentest) eller PCR-test, som er foretaget mindst 14 dage og højst 8 måneder før bestilling af rejsen.

Læs mere
Har du brug for et Mastercard?
Læs mere
Gode råd
Skal du ud og rejse?
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os