Større tekst
- 100% +
Læs op

Stifters far trådte til som bank

28. februar 2024

Brian Reinholt står sammen med Patrick Vinding Olesen bag brandet Træfolk, og de har overvundet en tung begyndelse siden 2017, hvor pengeinstitutter ikke stod på nakken af hinanden for at hjælpe iværksætterne med finansiering.

Var altid glad

Han arbejdede for meget.

Han havde ydermere ikke den rigtige følelse i maven, så når Brian Reinholt kom hjem fra arbejde, gik han ud i sin lade, hvor han som hobbyprojekt udviklede og producerede plankeborde.

Han var altid glad, når han var i laden.

Det sidste førte efter en periode frem til et spørgsmål, som Brian Reinholt stillede sig selv:

– Hvorfor er det, jeg bruger det meste af min tid på noget, der ikke gør mig lige så glad, som når jeg arbejder i laden?

Sagde sit job op

Svarene på den slags spørgsmål har det med at føre spændende ting med sig – i Brian Reinholts tilfælde blev svaret Træfolk.

Han sagde sit faste og velbetalte job op, og i slutningen af 2017 var han iværksætter og stifter af Træfolk.

– Den beslutning førte ikke ligefrem stående ovationer med sig fra min daværende bankrådgiver, konstaterer han tørt.

Ven skulle overtales

Træfolk er bygget på et fundament af høj kvalitet og en bæredygtig produktion, og alle fordyrende mellemled er skåret væk – der er direkte kontakt til slutbrugerne, hvilket også er grundlaget for, at prisniveauet for snedkerfremstillede plankeborde fra Træfolk ikke skræmmer ret mange væk.

En designvirksomhed med eget snedkerværksted og showroom i Hedensted – plus et showroom i København – og de simple og stilrene designs er lige så integrerede i virksomhedens dna som ejernes lyst og vilje til at lykkes.

I dag rummer Træfolk 17 medarbejdere, men Brian Reinholt erkender, at al begyndelse er svær.

– Der var ingen pengeinstitutter, som ville være med, så det endte faktisk med, at min far blev bank for os ved at stille en kassekredit til rådighed, fortæller Brian Reinholt, som også havde lidt udfordringer i forhold til at få vennen Patrick med i Træfolk.

En menneskelig dimension

– Tjah …, det tog nok lidt lang tid, inden det gik op for mig, at Brian faktisk mente det, han spurgte mig om, siger Patrick Vinding Olesen, som havde sin egen virksomhed på det tidspunkt.

Hjemmeside, webshop, SoMe og salgsdelen er noget af det, Patrick Vinding Olesen tager sig af hos Træfolk, mens Brian Reinholt fokuserer mest på produktionsdelen.

Det økonomiske mellemværende til Brian Reinholts far er ude af verden, men duoen bag Træfolk fokuserer vedvarende på udvikling, vækst og ikke mindst effektivisering.

– Og nu har vi et pengeinstitut, som ikke kun kigger på Excel-ark. Der er en tydelig menneskelig dimension i vores samarbejde med Middelfart Sparekasse, siger Patrick Vinding Olesen.

Flere at dele risikoen med

Et samarbejde som egentlig opstod tilfældigt, da Brian Reinholt fik kontakt til sin gamle skolekammerat Danny Herløv Aagaard, som er afdelingsdirektør i Tørring.

– Han indbød os til et møde, hvor vi kunne kigge lidt på tallene og planerne, og vi fandt hurtigt ind i en konstruktiv dialog. Det er vigtigt for mig, at et pengeinstitut også er villig til at påtage sig en risiko i et samarbejde, og det er Middelfart Sparekasse i den grad, vi havde brug for, siger Brian Reinholt, der også glæder sig over, at virksomheden nu har et pengeinstitut, som er løsningsorienteret.

– Det er dyrt at effektivisere, som vi gør løbende, vi investerer i store og computerstyrede maskiner, og samtidig vil vi gerne eje ejendomme i stedet for at leje, fordi vi tror på, det er den bedste forretning på den lange bane, siger han, mens Patrick Vinding Olesen supplerer:

– Vi er jo jyder …, så selv om vi har fået råderet over flere penge end tidligere, bruger vi ikke en eneste krone unødigt, understreger han.

Meget motiverende

Med afsæt i de jyske rødder løber parret bag Træfolk heller ikke rundt i en vild jubelrus og råber: Se os, men de ser tilfredse ud. Smiler meget.

– Skiftet til Middelfart Sparekasse gør, at vi nu investerer i virksomheden, men det sker altid efter en plan, som både Middelfart Sparekasse og vi kan se os selv i. Det er meget motiverende med en samarbejdspartner, som tror på projektet og ikke mindst os, siger Brian Reinholt, som med resten af Træfolk-holdet lige nu er i gang med at samle showroom og produktion på én adresse i Hedensted.

Du kan læse mere om Træfolk her >>

Book møde
Vil du være erhvervskunde?
Læs mere
Nye kontantregler
Læs mere her
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os