Større tekst
- 100% +
Læs op

Stærkt halvårsregnskab i Sparekassen

25. august 2021

Vi har netop offentliggjort vores halvårsrapport for 2021, og vi glæder os over et rigtigt godt første halvår – både når vi ser på tallene og mange andre ting, der er sket i Sparekassen.

Med et overskud før skat på 65 mio. kr. blev første halvår 2021 et af de resultatmæssigt bedste i Sparekassens historie. Det skyldes i høj grad, at vi har haft travlt med at hjælpe mange kunder med at købe eller sælge hus. Den aktivitet har betydet, at vores gebyr- og provisionsindtægter blev 12,4 større end i første halvår 2020.

“Vi er her for at hjælpe vores kunder, og det har vi virkelig haft travlt med i første halvår. Jeg vil gerne ønske kunderne tillykke med deres nye hjem eller sommerhus – og sige tak til kollegerne i sparekassen for at have ydet en ekstraordinær indsats, da kunderne havde brug for det. Og det endda i en periode, hvor vi fortsat i vid udstrækning arbejdede hjemmefra,” siger Martin Baltser, adm. direktør i Middelfart Sparekasse.

Kunderne sparer stadig op

Vores kunders opsparingslyst fortsætter for uformindsket styrke. Siden årets begyndelse er vores indlån vokset med 400 mio. kr. I alt havde vi pr. 30. juni 2021 indlån for 10,7 mia. kr. Med et udlån på ca. seks mia. kr. har vi et stort indlånsoverskud. Det er det indlånsoverskud, der er forklaringen på, at vi har opkrævet negative renter for både erhvervs- og privatkunder (privatkunder kun i et vist omfang) siden april 2020.

“Vores indestående i Nationalbanken er nu i niveauet fem mia. kr., og vi betaler negativ rente fra første krone. Historisk set har indlån været en del af indtjeningen i et pengeinstitut, og skal vi leve op til de kapitalkrav, der venter forude, kan vi ikke leve med tab på denne del af forretningen,” siger Martin Baltser.

En solid sparekasse

I Middelfart Sparekasse har det altid handlet om andet end at tjene flest muligt penge. Vi skal tjene så meget, at vi til enhver tid kan leve op til de krav, myndighederne stiller til os. Når vi kan det, kan vi fortsætte med at bakke op om gode tiltag i de områder, hvor vi har afdeling – og tage os godt af både kunder og kolleger.

Ved halvåret 2021 er egenkapitalen 1,6 mia. kr., NEP-kapitalprocenter 20,4, og kapitaloverdækningen er på 6,9 procentpoint på koncernniveau.

“Kapitalkravet er øget markant over de seneste år, og det fortsætter i de kommende år. Vi skal hele tiden have
fokus på at levere solide overskud – det er vejen til at fremtidssikre Middelfart Sparekasse. Kun ved at
have styr på økonomien kan vi leve op til de krav, vi stiller os selv,” siger Martin Baltser.

Du kan finde hele Middelfart Sparekasses halvårsrapport 2021 her
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os