Større tekst
- 100% +
Læs op

Klimavenlig bolig

Økonomisk tilskud til grønne drømme

22. marts 2021

Grønt er godt for øjnene. Grønt er miljørigtig. Og grønt kan også være godt for pengepungen.

Hvis vi skal nå vores fælles mål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030 i forhold til 1990, så skal vi alle bidrage. Et oplagt sted at begynde vil for mange af os være i hjemmet. Efterisolering, nye vinduer eller et farvel til oliefyret og goddag til et mere miljørigtigt alternativ kan virkelig flytte noget. Både i CO2-regnskabet og dit private budget.

Tilskud og månedlige besparelser

Godt nok koster det noget her og nu, hvis du skifter vinduerne eller oliefyret, men på den lange bane vil du måned for måned spare penge – samtidig med, at du bidrager positivt til den grønne omstilling.

Der er oven i købet flere muligheder for at få et økonomisk tilskud nu og her, hvis du går i gang med at energirenovere dit hus. Vi har samlet et overblik over mulighederne her. Tingene ændrer sig ofte, så der er tale om et øjebliksbillede. I Sparekassen er vi altid klar til at hjælpe dig med at få det aktuelle overblik.

De forskellig muligheder for tilskud

 • SparEnergi er Energistyrelsen side om energi og energibesparelser. Det er også her, du kan søge tilskud til energirenovering som fx nye vinduer, ny varmekilde eller isolering.

  “Bygningspuljen” er i år på 250 mio. kr., som private kan søge tilskud fra til energirenoveringsprojekter. Puljen åbner for ansøgninger onsdag 7. april kl. 10. Der er normalt stor interesse, og da pengene fordeles efter “først til mølle”-princippet, skal du være hurtigt ude for at få del i puljen. Det kan fx være en god idé at finde ud af, om dit hus har et gyldigt energimærke. Det er nemlig en forudsætning for at få tilskud til en række projekter.

  SparEnergi kan du læse mere om puljen og regne på, hvad du kan forvente at få i tilskud.

  Hvis du ikke når at søge, når puljen åbner den 7. april 2021, så fortvivl ikke. Der er i alt afsat 675 mio. kr. i puljen i 2021, og der bliver yderligere to ansøgningsrunder i løbet af året.

   

 • Hvis du er kunde i Totalkredit og har et oliefyr, kan du få op til 10.000 kr. i tilskud, hvis du vælger at udskifte oliefyret med en varmepumpe. Tilskuddet fra Totalkredit kan kombineres med tilskud fra Bygningspuljen.

  Bemærk, at tilbuddet gives til de første 3.000 kunder, der søger.

   

 • Boligjob-ordningen – eller håndværkerfradraget – er fordoblet i 2021 i forhold til 2020. Det betyder, at håndværkerfradraget er 25.000 kr. pr. person i 2021.

  Med håndværkerfradraget får du op til 25.000 kr. i skattefradrag for arbejdsløn til håndværksydelser til energiforbedringer eller klimatilpasning.

  Bemærk, at du ikke kan få håndværkerfradrag, hvis du får tilskud fra SparEnergi-puljen til energirenovering.

 • I Middelfart Sparekasse hjælper vi også gerne dine grønne drømme til at blive til virkelighed. Vores Energilån er målrettet energiforbedringer af dit hus, og vi tilbyder et lån med en attraktiv rente, evt. som supplement til et Totalkreditlån.

Hvad giver mening for mig - prøv energiberegneren

Det kan være svært at finde ud af, hvor det kan betale sig at sætte ind, hvis du overvejer energirenovering. Totalkredit har udviklet en energiberegner, som kan hjælpe dig med at få overblik over dine muligheder.

Regnestykket kan aldrig gøres helt eksakt op. Ud over, at du kan bidrage til at reducere vores CO2-udslip, og at du kan spare nogle penge måned for måned, fordi dine forbrugsudgifter falder, så kan løbende vedligeholdelse af huset også gøre det mere værd, når du engang skal sælge.

Vi er klar til at hjælpe dig

Alle disse overvejelser vil vi selvfølgelig gerne hjælpe dig med, så tøv ikke med at kontakte din personlige rådgiver.

Book møde med din rådgiver Bliv ringet op
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os