Større tekst
- 100% +
Læs op

Studielegater uddelt på trods af corona

2. oktober 2020

Silicon Valley, London og Indonesien – det var rejsemålene for de tre studerende, som er blevet tildelt Middelfart Sparekasses studielegater i første halvår af 2020. Sparekassens studielegat på 10.000 kroner uddeles to gange årligt til tre studerende, der ønsker at læse i udlandet.

Som så meget andet i disse coronatider har omstændighederne dog ændret sig for de tre legat-modtagere, der alle er blevet tvunget til at sadle om og indtil videre udskyde deres studieophold uden for de danske grænser.

Sparekassen har imidlertid valgt at støtte dem alligevel og lade de studerende blogge fra deres studier herhjemme i Danmark.

Semester i Indonesien udskudt til næste skoleår

Frederik Willems, 26, læser til lærer i fagene engelsk, idræt og musik på VIA University College i Aarhus og skulle have været et semester på Semarang University i Indonesien. Her skulle han opleve Indonesiens idrætskultur på egen krop og undervise lokale unge i engelsk og idræt. I første omgang har corona-epidemien sat en stopper for de planer, men Frederik Willems håber, at han kan komme afsted i næste skoleår:

– Det er frustrerende, at jeg ikke kan komme afsted som planlagt. Indtil videre er opholdet dog ikke aflyst, men udskudt til mit fjerde år på uddannelsen. Jeg håber helt vildt, at situationen ændrer sig, så jeg kan komme afsted et semester. Enten i efteråret 2021 eller foråret 2022.

Louise opgiver London i første omgang

Louise Raundahl Kristensen har sin daglige gang på Danmarks Medie- & Journalisthøjskole i Aarhus, hvor hun læser til journalist. Hun så frem til at tilbringe sit fjerde semester på London College of Communication. Her var det Louises plan at fordybe sig i radiomediet og desuden følge kurser i foto og grafisk arbejde, inden et års praktik som journalist kalder herhjemme.

Men London er lukket land for tiden, og da hun ikke kan få lov at starte i praktik som journalist uden at have gennemført de første fire semestre af sin uddannelse, har Louise Raundahl Kristensen været nødt til i første omgang at skyde en hvid pil efter opholdet i London.

– Det var nu eller aldrig, og jeg håbede virkelig til det sidste, at jeg kunne komme derover. Men det kan ikke lade sig gøre. Jeg har fået tilbudt at tage semesteret senere, men jeg kan ikke komme i praktik, hvis jeg ikke har taget fjerde semester, så nu læser jeg semesteret på skolen herhjemme og begynder at søge praktikplads sammen med resten af min årgang. Og så overvejer jeg muligheden for at læse en kandidat, når jeg en dag er færdig med min bachelor, og så tage semesteret i den forbindelse. Men det må tiden vise.

Frederik satser stadig på Californien

Frederik Wittrup Andersen har i forbindelse med tredje semester på sin kandidatuddannelse i international business på Aarhus Universitet fået tilbudt et praktikophold ved Google i Silicon Valley, Californien.

De 10 måneder hos internetgiganten var en god mulighed for at få international erfaring i et af de mest innovative miljøer på kloden, men også her kom coronaen i vejen. Året ud er der lukket ned for ansøgninger om det nødvendige visum, og desuden har Google meldt ud, at hele koncernen arbejder hjemmefra indtil tidligst juli 2021. Selv om Google ikke længere er i spil, har Frederik Wittrup Andersen dog ikke droppet håbet om Californien.

– Jeg er i mellemtiden kommet i kontakt med et dansk firma, Pixelz, som skal til at starte op i San Diego. Nu er jeg i første omgang startet med at arbejde for dem i et studiejob herhjemme, og så er planen, at jeg tager med til San Diego 1. februar og skal være med til at starte Pixelz op derovre. Det er selvfølgelig ærgerligt, at planerne med Google ikke bliver til noget, men jeg tænker det sådan, at der ville jeg have været en meget lille fisk i en mega virksomhed. Nu kommer jeg i stedet til at spille en aktiv rolle i en mindre virksomhed, hvor jeg regner med at få mere ansvar og frihed til også at lave min kandidatopgave undervejs. Nu håber jeg bare, at tingene ser anderledes ud efter nytår, så det bliver muligt at rejse derover.

Følg med …

Du kan følge de tre studerende og deres oplevelser på vores blog, Blog.midspar.dk.

Læs mere på bloggen
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os