Større tekst
- 100% +
Læs op

Psykiatrifonden og Sparekassen indgår toårigt samarbejde

21. oktober 2020

Vores garanter har talt. Middelfart Sparekasses MS Fokus-partner for de kommende to år er Psykiatrifonden. Vores garanter fik tidligere på året til opgave at vælge mellem tre mulige samarbejdspartnere – SMIL Fonden, Broen Danmark og Psykiatrifonden. Og det blev altså sidstnævnte, der fik flest af de 2.695 stemmer, der blev afgivet.

Dermed kan Psykiatrifonden se frem til at modtage samlet set 400.000 kr. i 2021 og 2022 fra os. Og så kan vi og vores kunder se frem til, at vi vil lave flere gode arrangementer med Psykiatrifonden for at sætte fokus på organisationens vigtige arbejde.

Vi har fokus på mental sundhed

Internt i Sparekassen fylder begrebet “mental sundhed” meget for tiden, så blandt andet af den grund er Psykiatrifonden en oplagt samarbejdspartner.

“Alle vores kolleger skal på et todages kursus med titlen ”Tak – Det mentale KRAM”. Kurset handler blandt andet om at gøre kollegerne mere robuste over for de forandringer, der er en fast bestanddel af hverdagen i vores branche – og i mange andre brancher for den sags skyld,” siger Martin Baltser, adm. direktør i Middelfart Sparekasse.

Samarbejdet styrker Psykiatrifonden

Psykiatrifondens formand, Torsten Bjørn Jacobsen, ser også frem til samarbejdet.

“Psykiske vanskeligheder og kriser er noget, alle oplever gennem et liv, og flere udvikler en psykisk sygdom. De fleste af os har oplevet psykisk sygdom eller krise tæt på. Det kan være hos os selv eller nogle, vi kender godt – det kan være blandt vores familie, venner, et af vores børns kammerater. Det skal vi turde tale åbent om, og vi skal formidle viden og forståelse. Det er vores fornemste opgave i Psykiatrifonden, og samarbejdet her styrker vores muligheder for at gøre den forskel, som der er så hårdt brug for,” siger han.

Om MS Fokus

  • Middelfart Sparekasses garanter stemte i efteråret 2020 om, hvem der skal være sparekassens MS Fokus-partner i 2021 og 2022.
  • Garanterne kunne vælge mellem Broen Danmark, SMIL Fonden og Psykiatrifonden
  • 2.695 garanter deltog i afstemningen
  • Psykiatrifonden modtager 200.000 kr. i hhv. 2021 og 2022. Derudover vil fonden og Middelfart Sparekasse i fællesskab lave arrangementer, der sætter fokus på Psykiatrifondens arbejde.

Om Psykiatrifonden

  • Psykiatrifonden er en privat, sygdomsbekæmpende organisation, som kæmper for alle, der har psykisk sygdom inde på livet. De har et særligt fokus på, at børn og unge ikke udvikler psykisk sygdom, og at alle har en plads i et arbejdsfællesskab
  • Med oplysning, forskning, kampagner, politisk arbejde, rådgivning og hjælp kæmper Psykiatrifonden for, at mennesker mødes med forståelse, når de har en psykisk sygdom eller er i risiko for at få det. Og at de får den hjælp, de har brug for. I tide
  • Psykiatrifondens rådgivere er ved telefonen og på tasterne hver dag året rundt; de besvarer henvendelser fra hele landet.
Læs mere om Psykiatrifonden
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os