Større tekst
- 100% +
Læs op

Pensionister slipper for modregning

7. juni 2023

Selvom du er gået på folkepension, har du nu mulighed for stadig at give et nap med på arbejdsmarkedet – uden at blive modregnet i hverken grundbeløb eller pensionstillæg. Det er realiteten, efter at Folketinget netop har vedtaget nye regler på området.

Hvad betyder det i praksis

Hidtil har en eventuel arbejdsindtægt indgået i beregningen af både grundbeløb og pensionstillæg. Det har betydet, at du som folkepensionist har risikeret modregning i din folkepension, såfremt du fortsatte med at arbejde. Det har afholdt en del seniorer fra stadig at give et nap med på arbejdsmarkedet.

Nu kan du – uden begrænsninger – stadig få løn for din arbejdsindsats uden at blive modregnet. Det er uanset, om det blot er for nogle få timers arbejde, en deltidsansættelse – eller at du vælger at fortsætte på fuldtid hos din arbejdsgiver.

Det betyder også, at du kan springe til igen på arbejdsmarkedet – hvis du valgte at stoppe pga. de gamle regler. 

Bemærk at anden indkomst, fx udbetalinger fra dine pensionsordninger, fortsat vil give modregning i dit pensionstillæg.

Hvornår træder det i kraft

Reglerne får virkning med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2023. Får du allerede modregnet din folkepension her i 2023 pga. de gamle regler, vil du få pengene tilbage ved en efterregulering af pensionen i 2024.

Fra 1. januar 2024 vil du få udbetalt din folkepension efter de nye regler.

Har du i dag ‘udskudt’ din folkepension

Måske har du valgt at ‘udskyde’ starttidspunktet for din folkepension imod at få et ventetillæg. Da der med de nye regler ikke sker modregning, er ‘udskudt folkepension’ ikke længere attraktivt – og du bør få det ændret. Læs nærmere på linket til borger.dk nederst på siden.

Får du nu penge tilovers

Eller vil du gerne have opdateret din formue- og pensionsplan, så kontakt din rådgiver. Vi har nogle gode værktøjer og måske interessante muligheder, som kunne have din interesse?

Har du brug for hjælp?

Er du i tvivl om, hvilke muligheder du nu får – eller har spørgsmål – er du altid velkommen til at kontakte din rådgiver.

Book møde Ring mig op
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os