Studielegat
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Tre unge kunder i Middelfart Sparekasse får hver 10.000 kroner som medfinansiering af deres studieophold i henholdsvis London, Portsmouth og Boston. De tre, Amalie Hartvig Pinderup, Emil Bisgaard Weimar og Thea Hedegaard Bech Møller, er modtagerne af Middelfart Sparekasses studielegater for andet halvår 2016.

To gange årligt deler vi 3 x 10.000 kroner, og de tre er valgt i et stort og kvalificeret ansøgerfelt.

Amalie Hartvig Pinderup skifter bopælen i Vejle ud med London i tre år fra 1. september. Amalie er optaget på University College London, hvor hun skal studere antropologi i de kommende tre år. Hun har valgt at drage til England for at studere, fordi hun i London har mulighed for at studere alle fire grene inden for antropologien på én gang.

– Jeg blev interesseret i at studere antropologi, da jeg deltog i Projekt Forskerspirer 2014, hvor jeg i samarbejde med to forskere skrev en forskningssynopse inden for social/materiel antropologi, skrev 19-årige Amalie blandt andet i sin ansøgning.

England er også destinationen for Emil Weimar fra Brenderup. Han er i gang med fjerde semester på HA-uddannelsen på Syddansk Universitet, og hans femte semester kommer til at foregå i Portsmouth.

– Jeg vil altså få adgang til en række attraktive fag, der vil give mig kompetencer, der er svære at opnå på samme måde herhjemme. Fagligheden har naturligvis vægtet højt i valget af universitet, men i Portsmouth får jeg også mulighed for at opleve den engelske kultur på nært hold, skrev Emil i sin ansøgning, hvor han også fortalte, at han er gået på jagt efter et lokalt fodboldhold for at blive hurtigt integreret i den engelske hverdag og livsstil.

Thea Hedegaard Møller er snart to år henne i sine sociologistudier på Københavns Universitet. Hun skal tilbringe efteråret i Boston, hvor hun skal studere på Boston College – og deltage i frivilligt arbejde, som universitet opfordrer udvekslingsstuderende til at gøre.

Der er endnu en tungtvejende grund til, at Thea ser frem til at tilbringe efteråret i USA.

– Jeg har en stor personlig og faglig interesse for international politik, og jeg håber meget på at kunne engagere mig i det frivillige miljø på Boston College gennem en af de utallige politiske studenterorganisationer på universitetet. Ved at stemme dørklokker og få en snak med amerikanerne om politik over en god kop kaffe, håber jeg at få et unikt indblik i de politiske forhold og stridigheder i USA ”from the inside”, skrev Thea i sin ansøgning.

Vi ønsker alle tre god rejse – deres udlandsophold kan følges på blog.midspar.dk, hvor alle tre med jævne mellemrum vil fortælle om livet i udlandet.

Næste gang, vi uddeler legater, er i november. Hvis du har planer om et udlandsophold, kan du søge allerede nu. Vi skal have din ansøgning senest ved udgangen af oktober.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.