Større tekst
- 100% +
Læs op

Kåring af Årets klimaiværksætter

4. september 2020

Vær med til kåringen af årets klimaiværksætter. Du kan se med live her på siden, når virksomhederne præsenterer deres ideer og vinderen kåres.

Tid:
Fredag 4. september 2020 kl. 13:30 – kl. 15:30
Sted:
Middelfart Sparekasse, Havnegade 21, 5500 Middelfart

Klima Boost i Middelfart

Middelfart Sparekasse har i samarbejde med seks lokale erhvervshuse fundet landets mest lovende, bæredygtige iværksættere. Og nu skal der findes en vinder.

Glæd dig til at høre de spændende præsentationer fra iværksætterne – følg med direkte her på siden fra fredag kl. 13.30

Tid og sted

  • Fredag 4. september 2020 kl. 13.30 til kl. 15.30.
  • Middelfart Sparekasse, Havnegade 21, Middelfart
  • Grundet covid-19 er der et begrænset antal fysiske pladser, men alle kan følge med live her på siden.

 

Et stærkt panel

Et stærkt panel med brede kompetencer inden for forretningsudvikling og bæredygtighed skal finde en vinder. Det sker i et ”Løvens Hule”-setup, hvor hver iværksætter virksomhed præsenterer sig for panelet, som derefter afgør, hvem af de seks der skal have præmien på 250.000 kr.

Panelet består af:

  • Signe Wenneberg, journalist og forfatter og klimaaktivist
  • Steen Hildebrandt, professor emeritus i organisations- og ledelsesteori, formand for 2030-panelet, der understøtter Folketingets tværpolitiske netværk for FN’s Verdensmål
  • Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark, Ph.d. i forbrugeradfærd.
  • Tommy Ahlers, klimaordfører (V), fhv. uddannelses- og forskningsminister, iværksætter og investor
  • Peter Kofler, formand for Dansk Iværksætter Forening og sekretariatschef hos Ivækst.dk.

De seks finalister

Der er fundet én finalist fra hver af de seks erhvervshuse, som tilsammen dækker hele Danmark:

Sjælland: AquaGreen ApS, Roskilde. AquaGreen omdanner forurenet slam, kommunalt spildevandsslam og andre biomasser til en Co2-neutral ressource.

Hovedstaden: evolvT Aps. EvolvT har specialiseret sig i at bringe varer det sidste stykke fra sælger til køber ved hjælp af køretøjer, der drives af el eller bio-diesel. Dermed reduceres luftforurening og Co2-udledning i byerne. EvolvT samarbejder bl.a. med DAO og Nemlig.com.

Fyn: Proxima Centauri, Odense. Virksomheden har udviklet en robotløsning, der kan sortere dyretarme til pølseproduktion. Løsningen reducerer vandforbruget og frigør et stort potentiale for sparet transport og dermed reduktion i CO2 udslip.

Sydjylland: Aguardio ApS, Vejle. Aguardios mål er at gøre borgere opmærksomme på deres vandforbrug gennem en løsning, der viser det aktuelle vandforbrug i badet. Erfaringer viser, at vandforbruget falder op til 30 procent, når man er bekendt med sit vandforbrug. Aguardio henvender sig primært til boligforeninger og hoteller.

Midtjylland: Cellugy ApS, Århus: Virksomheden har udviklet en ny, bæredygtig coating til papir/karton. Produktet har potentiale til at gå hen og blive en gamechanger for emballage-industrien.

Nordjylland: Lyras A/S, Aalborg. Lyras har udviklet en teknologi, som tilbyder pasteurisering af fødevareprodukter uden opvarmning. Det giver et stort potentiale for energibesparelser og dermed reduktion i CO2 udslip.

Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os