Større tekst
- 100% +
Læs op

Dine feriepenge er tøet op

28. september 2020

Egentlig var de indefrosset, til du skal på pension, men for at stimulere den danske økonomi som følge af coronakrisen, har Folketinget valgt at ”tø dine feriepenge midlertidigt op”. Fra den 29. september og frem til 1. december i år kan du få udbetalt tre ud af fem ugers optjente feriepenge.

Sådan bliver pengene udbetalt

Du skal selv ansøge om udbetaling af dine feriepenge.Udbetalingen sker op til to uger efter, du har bedt om pengene på borger.dk, og de beskattes som almindelig indkomst.

De udbetalte feriepenge bliver ikke modregnet i andre forsørgelsesydelser og kommer heller ikke til at påvirke muligheden for at blive berettiget til en offentlig ydelse.

Det er naturligvis op til dig selv, om du vælger at få feriepengene udbetalt nu, eller om du vælger at lade dem stå, til du går på folkepension. Der er flere forhold, der spiller ind i forhold til, hvad der bedst kan betale sig, men feriepengene kan være en mulighed for at realisere nogle af dine planer og drømme. Og samtidig kan du være med til at sætte gang i økonomien. Du kan fx vælge at realisere boligprojekter og dermed både bringe dine feriepenge i spil og gøre brug af håndværkerfradraget.

Tal med din rådgiver om dine planer

Er du i tvivl om, hvad der er den rigtige løsning for dig i forhold til udbetaling af dine feriepenge, er du altid velkommen til at tage fat i din rådgiver. Selvom du ikke har behov for dine feriepenge her og nu, kan det være en fornuftig løsning at få dem udbetalt og fx placere dem på en aktiesparekonto.

Husk at beslutte dig inden 1. december

Perioden, hvor du kan vælge at få udbetalt dine feriepenge, er fra 29. september til 1. december. Hvis du ikke anmoder om at få dine feriepenge til udbetaling inden 1. december, er de igen indefrosset, til du når folkepensionsalderen.

Tre trin til at få udbetalt dine feriepenge

  1. Log ind på Borger.dk med dit NemID
  2. Ansøg om dine feriepenge
  3. Få dage efter din ansøgning vil du få besked om, hvor mange penge du får udbetalt, og hvornår du kan forvente udbetaling – formentlig vil der gå op til to uger.
Book møde
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os