Større tekst
- 100% +
Læs op

Dansk-irsk stribonit skænker kunstværk til Strib

18. maj 2021

Stribs nye skulptur er finansieret af dansk-irske Anne Caitlin O’Duinn, som boede alene på Sønder Alle 31 indtil sin død juli 2012. Den lokale kunstner Steffen Herrik står bag skulpturen.

Anne Caitlin O’Duinn efterlod sig ingen familie, men nærede stor sympati for Middelfart Sparekasse og valgte i 2005 at testamentere en del af sin formue til indkøb af kunst fra lokale kunstnere til Sparekassens afdeling i Strib.

Anne O'Duinn som student hos fotografen. Hun fik studenterhuen 20. juni 1942

Annes ånd lever videre i byen

Afdelingen i Strib blev efter Anne O’Duinns ønske udsmykket med værker fra en række lokale kunstnere – herunder Peter Kris, Louise Rost, Ulla Vitus Behring og Jørgen Ladefoged.

Da afdelingen i Strib lukkede, blev værkerne fordelt til andre afdelinger i Sparekassen, og det blev besluttet, at lade de resterende midler fra Anne O’Duinns fond komme borgerne i Strib til gode. Derfor er det besluttet at det sidste kunstværk, doneret af Anne O’Duinns, skal placeres ved det nyrenoverede Strib Bibliotek – til glæde for alle byens borgere.

Og sådan gik det til, at Anne O’Duinns ånd for fremtiden kommer til at leve videre i den by, hvor hun voksede op og levede hele sit liv.

Middelfart Sparekasse skal være min arvtager

Således skrev Anne O’Duinn i et sirligt håndskrevet brev til Sparekassen i forbindelse med sit testamente i 2005:

“Jeg har siden jeg var en lille pige haft kontakt til Middelfart Sparekasse, som min mor lærte mig at spare op i. Det var i slutningen af 20’erne og i de fattige tredivere i 1900-tallet. Jeg har derfor bestemt mig for, at Middelfart Sparekasse skal være min arvtager, når jeg dør. Det er fordi jeg i al min levetid har fået yderst venlig og hjælpsom behandling og imødekommenhed fra dens personale.

Vi sender Anne O’Duinn mange varme tanker og håber, at hun ville være stolt over at se, at der nu kommer til at stå et kunstværk i hendes navn blot et stenkast fra Sønder Alle 31.

Hør mere om Anne Caitlin O'Duinn

Fhv. direktør i Middelfart Sparekasse, Hans Erik Brønserud, fortæller mere om Anne Caitlin O’Duinn og hendes relation til Middelfart Sparekasse.

Hør mere om kunstværket

Kunstner Steffan Herrik fortæller om kunstværket og sit forhold til Strib.

Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os