Årsopgørelsen 2019 – hvilke datoer skal du være opmærksom på?

9. marts 2020

Så er årsopgørelsen for 2019 tilgængelig, og du kan se, om du skal have penge tilbage eller betale restskat.

Hvis du får penge tilbage

Er du så heldig, at du skal have penge tilbage, så kan du se frem til at overskydende skat op til 100.000 kroner står på din konto 3. april 2020. Skal du have mere end 100.000 kroner retur, kan det tage længere tid.

Skat betaler ikke længere renter på overskydende skat, så vær opmærksom på, at du ikke længere kan “tjene” på at betale for meget skat.

Hvis du skal betale penge tilbage

Skal du betale skat tilbage, vil det være en god ide at gøre det hurtigst muligt. Frem til 1. juli 2020 er renten 2 procent pr. år, men derefter stiger renten til 4 procent.

Hvis du ikke har betalt senest 1. juli 2020, regnes din restskat inklusive rente (Op til 21.320 kr.) ind i din skat for 2021. Restskat over 21.320 kr. opkræves i tre rater i august, september og oktober 2020.

Tal du selv skal tjekke

Skat henter automatisk langt de fleste oplysninger om din indkomst, fx løn, SU, renteindtægt osv. Du skal dog tjekke din årsopgørelse, det er nemlig dit ansvar at tallene er korrekte.

Nogle af de tal, som Skat ikke automatisk får oplyst, og som du derfor skal være ekstra opmærksom på, er bl.a. kørselsfradrag, håndværkerfradrag, udbytte af aktier og værdipapirer og udlejning af fx værelse og lign.

Har du rettelser eller tilføjelser til din årsopgørelse, er der deadline 1. maj 2019.

Forskudsopgørelsen – slip for restskat næste år

Når du alligevel er i gang med at tjekke din årsopgørelsen, kan det være en god ide også at løbe din forskudsopgørelse for 2020 igennem.

Forskudsopgørelsen er oversigten over, hvad du forventer at tjene i løbet af et år. Skat udfylder automatisk din forskudsopgørelse for 2020 med tal fra din årsopgørelse for 2019, så hvis fx din indkomst ændret sig, eller renterne på dit realkreditlån er steget eller faldet, vil det påvirke din forskudsopgørelse.

Jo mere opmærksom du er på at tilpasse din forskudsopgørelse, jo mere sandsynligt er det, at du ikke skal betale restskat næste år.

Har du brug for hjælp

I disse dage sidder Skats medarbejdere klar ved telefonen for at hjælpe med årsopgørelsen. Du kan også stille dem spørgsmål på både Facebook og via deres chat på skat.dk

Har du brug for en uforpligtende snak om din økonomi, er du selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte din rådgiver.

Book møde Ring mig op
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os