Større tekst
- 100% +
Læs op

4 gode råd om kort inden ferien

16. juni 2021

 

  • Tjek kortets udløbsdato, inden du rejser på ferie
  • Tjek kortets hæve- og forbrugsgrænser
  • Tag to forskellige kort med på ferien
  • Betal i den lokale valuta med dit kort

Tjek kortets udløbsdato, inden du rejser på ferie

Tjek dit korts udløbsdato, inden du rejser på ferie, så du er sikker på, at kortet er gyldigt under hele ferien.

Dit betalingskort er gyldigt indtil udgangen af den måned, der står på forsiden af kortet. Senest tre uger før vil du automatisk få tilsendt et nyt kort.

Sammen med kortet modtager du også en vejledning til, hvordan du aktiverer kortet.

Tjek kortets hæve- og forbrugsgrænser

Vidste du, at der er en grænse for, hvor meget du kan købe for i udlandet og på udenlandske hjemmesider på dit betalingskort pr. løbende 30 dage?

Med et Visa/Dankort kan du handle for 25.000 kroner* pr. løbende 30 dage i udlandet. På et Mastercard er grænsen højere. Afhængigt af hvilket Mastercard du har, er grænsen 30.000-250.000 kroner pr. løbende 30 dage i udlandet.

Rammer du forbrugsgrænsen, kan du ikke betale med kortet, før du igen er under grænsen, selvom der står penge på din konto.

Måske tænker du, at 25.000 kroner* på 30 dage er mange penge. Men hvis du fx betaler sommerens hotelophold, flybilletter eller billeje med dit kort, kan du hurtigt nå op til forbrugsgrænsen. Hvis du også bruger Apple Pay eller lignende, skal du være opmærksom på, at det også tæller med, selv som det er i Danmark, du betaler med Apple Pay.

Der er også en grænse for, hvor mange kontanter du kan hæve om dagen på dit kort. Grænsen afhænger af korttype, om det er i Danmark eller udlandet og evt. hvad tid på dagen, du vil hæve i automaten.

Derfor kan det være en god ide at have mere end ét betalingskort, så du altid kan betale, hvis du skulle ramme forbrugsgrænsen eller være uheldig at miste det ene kort.

*) Forbrugsgrænsen på Visa hæves pr. 01.05.2023 til 50.000 kr., stadig pr. løbende 30 dage.

Læs mere om hæve- og forbrugsgrænser

Tag altid to kort med

Det er altid en god idé at medbringe to forskellige betalingskort på din ferie. For det første så du har et ekstra, hvis det ene skulle blive væk eller går i stykker. For det andet minimerer du risikoen for ikke at kunne betale, fordi butikken ikke kan tage imod dit kort. For det tredje undgår du at havne i problemer, hvis hæve- eller forbrugsgrænsen på dit primære kort overskrides.

Husk at opbevare de to kort to forskellige steder.

Har du ikke allerede et Mastercard, kan et Mastercard Guld være et godt supplement til dit Visa/Dankort. Sammen med kortet får du flere gode forsikringer, der gælder i både ind- og udland:

  • Rejseulykke
  • Sygdom/hjemtransport
  • Flyforsinkelse og -forbindelse
  • Flybagageforsinkelse
  • Selvrisikodækning på lejet bil
  • Afbestilling
  • Købsforsikring og en forsikring for Udvidet reklamationsret

Skal du ud at rejse, så vær opmærksom på, at der er ca. 14 dages leveringstid på et Mastercard. Har du dog bare bestilt kortet, så gælder afbestillings- og rejseforsikringen allerede.

Læs mere om Mastercard Guld

Betal i den lokale valuta med dit kort

Når du skal betale med kort i udlandet, så vælg altid at betale i den lokale valuta. Det samme skal du gøre, hvis du hæver kontant valuta i udlandet.

I udlandet kan du blive spurgt, om du vil betale i danske kroner eller i den lokale valuta, når du betaler med kort. Vælger du at betale i danske kroner, får du en dårligere vekselkurs, og du betaler ofte et ekstra gebyr til butikken. Så betal altid i den lokale valuta.

Når du hæver kontant valuta, så find gerne en hæveautomat der tilhører en udenlandsk bank. De såkaldte “blå/gule” automater fra fx Euronet kan være et dyrt bekendtskab i skjulte gebyrer og dårlig vekselkurs.

Hvis uheldet er ude

Mister du dit betalingskort, eller får du mistanke om, at det er blevet misbrugt, skal du straks spærre kortet.

Du kan selv spærre kortet via din net- eller mobilbank.

Vi kan også spærre kortet for dig – kontakt os på tlf. 64 22 22 22. Uden for vores åbningstid kan Nets spærre kortet for dig.

Læs mere om spærring af kort
Op til 42 dages rentefri kredit
Mastercard Guld
Læs mere
Nem og sikker betaling med mobilen
Apple Pay
Læs mere
Læs mere
Gode råd til rejsen
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os