Større tekst
- 100% +
Læs op

Nu kan du betale din indefrosne grundskyld

28. april 2021

Siden 2018 har du ikke haft noget valg. Hvis din ejendomsskat er steget mere end 200 kr. om året, så har du i praksis lånt beløbet derover af din kommune. Det skyldes, at boligejeres grundskyldsbetalinger har været indefrosset som en følge af boligskattereformen fra 2017.

Fra den 1. maj 2021 kan du selv vælge, om du vil betale det beløb, du skylder kommunen, hvis din ejendomsskat er steget, eller om du fortsat vil have din grundskyld indefrosset. På landsplan er der samlet set indefrosset grundskyld for 3,6 mia. kr. De 3,5 mia. kr. svarer til, at der i gennemsnit er indefrosset 3.600 kr. pr. ejerbolig, men der er store forskelle på tværs af landet.

Argumenter for at betale din indefrosne grundskyld

I Middelfart Sparekasse anbefaler vi som udgangspunkt, at du vælger at betale din indefrosne grundskyld. Hvis du har luft i økonomien, så kan det være en fordel at betale det indefrosne beløb nu og her og derefter løbende betale den reelle grundskyld.

Det beløb, du skylder, er rentefrit frem til 2024, hvorefter der fastsættes en markedsrente. Det betyder, at din gæld vil vokse inkl. renter derefter, hvis du holder fast i at indefryse din grundskyld.

Argumenter for ikke at betale din indefrosne grundskyld

Reelt låner du penge af kommunen ved at indefryse din grundskyld. Da beløbet er rentefrit frem til 2024, kan du evt. betale anden gæld, hvor der beregnes rente og dermed bruge “lånet” til at mindske dine rentebetalinger.

Hvor kan jeg se, om jeg har indefrosset grundskyld

Du får hvert år i januar en oversigt i e-boks fra din kommune med en årsopgørelse over indefrosset grundskyld. Vær opmærksom på, at oversigten er personlig, så deler du ejerskabet af din bolig med en anden, så er den indefrosne grundskyld delt i to.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg vil betale min indefrosne grundskyld?

Fra den 1. maj kan du logge på borger.dk og søge på “indefrysning”. Derfra bliver du guidet igennem, hvad du skal gøre.

Hvad sker der, hvis jeg ikke betaler det indefrosne beløb?

Hvis du vælger ikke at betale din indefrosne grundskyld, så skal beløbet betales, når du sælger dit hus. Fra 2024 bliver der beregnet renter af det skyldige beløb. Det gælder det fulde beløb og altså ikke kun det, der indefryses fra 2024 og fremover.

Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os