Større tekst
- 100% +
Læs op

Gavmilde festivalgæster donerede flittigt til kampen mod ensomhed

27. juni 2022

Gæsterne på dette års Jelling Musikfestival var ikke blot tørstige, de var også gavmilde og donerede i alt 39.960 kroner i pant til kampen mod ensomhed.

Efter to års coronapause var det et publikum med stor appetit på festivallivet, som indtog Jelling Musikfestival 2022.

Der blev drukket tusindvis af fadøl, drinks og sodavand på pladsen i Jelling, og det kunne mærkes på festivalens omsætning, som har været rekordhøj i år.

Det betød imidlertid ikke, at festivalpladsen flød over med plastikkrus. Snarere tvært imod. For gæsterne var ikke blot tørstige, de var også gavmilde og flittige til at donere tusindvis af kroner til et velgørende formål ved at aflevere plastikkrus og -kander i særlige pant-containere på festivalpladsen.

Samarbejde med Middelfart Sparekasse

Initiativet til pantindsamlingen er opstået i samarbejdet mellem Jelling Musikfestival og Middelfart Sparekasse og havde til formål gennem pant at samle penge ind til en anden af sparekassens samarbejdspartnere, nemlig initiativet March mod Ensomhed, som har til formål at sætte nationalt fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsproblem.

Det betyder, at festivalen i samarbejde med Middelfart Sparekasse nu kan sende 39.960 kroner til March mod Ensomhed.

 

Det betyder enormt meget for mig og endnu mere i kampen mod ensomhed. Sidste år startede jeg Danmarks første landsindsamling til fordel for mennesker, som kæmper med ensomhedsfølelsen, og jeg havde ærligt talt ikke forventet, at vi allerede ville opleve så stor opbakning. Det rører mig meget.

Patrick Cakirli, March mod Ensomhed

 

Vandrer 2.000 kilometer

Siden 2017 har 31- årige Patrick Cakirli brugt sine somre på at vandre rundt i Danmark for at sætte fokus på ensomhed. Hans koncept er ganske simpelt. Han vandrer ad en fastlagt rute, men må kun gå, hvis han har følgeskab. Er han alene, skal han stå stille. På den måde bliver vandringen symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.

Ud over vandreturen samler Patrick Cakirli i år også penge ind til organisationen Recovery Bulls. Og taknemmeligheden over pant-pengene er stor.

Det betyder enormt meget for mig og endnu mere i kampen mod ensomhed. Sidste år startede jeg Danmarks første landsindsamling til fordel for mennesker, som kæmper med ensomhedsfølelsen, og jeg havde ærligt talt ikke forventet, at vi allerede ville opleve så stor opbakning. Det rører mig meget, siger Patrick Cakirli.

Hvor han i 2021 samlede ind til organisationen Ventilen Danmark, er det i år Recovery Bulls, som kan se frem til en økonomisk håndsrækning fra March mod Ensomhed.

Valget faldt på dem, fordi vi gerne vil favne alle aldersgrupper. Ventilen arbejder med at forebygge ensomhed blandt unge, hvor Recovery Bulls har fokus på midaldrende. Deres direktør, Even Ramsland, gik med på March mod Ensomhed sidste år, og fortalte om deres arbejde. Det gjorde et stor indtryk på mig, forklarer Patrick Cakirli, som sætter stor pris at kunne sende penge videre til organisationer, som forsøger at gøre en forskel.

– Jeg har haft en hård og turbulent opvækst på skiftende opholdssteder og i plejefamilie, og ensomhed er en følelse, som har fulgt mig gennem det meste af mit liv. Så det betyder enormt meget for mig, når jeg i dag kan hjælpe organisationer, som forebygger og afhjælper ensomhed, siger han.

Fællesspisning og foredrag i Middelfart
Hør om March mod Ensomhed og mød initiativtageren Patrick Cakirli
Læs mere
Læs mere
March mod Ensomhed: Skal du gå med?
Læs mere
Frivillighed og fællesskab i Jelling
Vi er sponsor for frivilligheden på Jelling Musikfestival
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os