Større tekst
- 100% +
Læs op

50.000 til frivillighed og fællesskab i Kolding

28. oktober 2021

Frivillighed og fællesskab var fællesnævneren, da der skulle uddeles 50.000 kroner i Middelfart Sparekasse i Kolding. Ud af en lang række indstillinger havde lokale medlemmer af sparekassens repræsentantskab besluttet, at pengene skulle fordels ligeligt mellem Kolding Selvhjælp, KFUM og KFUK Kolding, Homestart Kolding, Gademix og Design- og idrætsefterskolen Skamling.

Højskole for børn

En børnehøjskole i Kolding, hvor børn kan deltage i kurser over tre måneder. Det kan være mad, noget kreativt eller fordybelse i natur eller historie. Det er ifølge Karin Lomholt, formand i KFUM og KFUK Kolding, hvad de 10.000 kroner fra Middelfart Sparekasse kommer til at gå til.

– Vi vidste ikke at pengene kom, men det passer perfekt med, at vi er ved at samle midler og søge donationer til forhåbentlig at skyde projektet med en børnehøjskole i gang i foråret 2022, forklarer Karin Lomholt.

Hjælp til selvhjælp

Også Kolding Selvhjælp modtog 10.000 kroner. Penge, som ifølge Anni Muhs skal bruges til at synliggøre organisationen. Hun er daglig leder af Kolding Selvhjælp og står i spidsen for de 66 frivillige, som er tilknyttet stedet.

– Vi er en forening, som hjælper mange, der står et sted i livet, hvor de måske har lidt svært ved at håndtere situationen på egen hånd. Det kan være problemer som sorg, depression, angst og ensomhed. Vi har nogle samtaler og grupper af forskellig art, hvor man kan få støtte. Og det er vigtigt at nævne, at det er et tilbud for alle borgere, som har brug for det, siger Anni Muhs.

Cykelstation på Skamlingsbanken

Det skal være muligt at få en tår vand og pumpe dækkene, når du kommer til Skamlingsbanken på cykel. I hvert fald hvis det står til Jan Laugesen, som er forstander på Design- og idrætsefterskolen Skamling.

– Vores efterskole ligger lige for foden af Skamling, og vi har jo en bakke der, som skal bestiges. Det er håbet, at der kommer en cykelsti derud. Det arbejder kommunen på, så der har vi ikke så meget at sige. Men vi vil til gengæld gerne bygge en lille cykelstation med en luftpumpe og mulighed for at få noget at drikke, og det kommer de 10.000 kroner fra Sparekassen til at gå til, forklarer Jan Laugesen, som understreger, at cykelstationen ikke blot er for skolens elever.

– Den skal være for alle, der kommer forbi. Men vi har blandt andet en adventure-linje på skolen, hvor de unge kører mountainbike, og de punkterer jo lidt tit, så det er helt sikkert også noget, vores elever vil kunne få glæde af, siger han.

En hjælpende hånd i hverdagen

Homestart Kolding er en organisation, som tilbyder regelmæssig støtte, praktisk hjælp og venskabelig kontakt til småbørnsfamilier. Støtten foregår primært hjemme hos familien. Støtten er målrettet familier med mindst ét barn er under skolealderen, som oplever, at de har problemer, der truer med at få hverdagen til at vælte.

– Det er helt almindelige familier, vi hjælper. De er ikke nødvendigvis socialt udsatte. Det kan være en ung familie, som har fået tvillinger, eller forældre, som ikke har et bedsteforældrenetværk i nærheden til at hjælpe lidt i hverdagen, forklarer Arne Jeppesen fra Homestart Kolding, da han modtager 10.000 kroner til organisationen fra Middelfart Sparekasse.

– Typisk er det familier, som ikke er interesserede i at lade det offentlige komme ind over, hvilket selvfølgelig er lidt paradoksalt, når vi er støttet af kommunen. Men vi har en blidere tilgang, og det er helt fantastisk, hvad to timers hjælp om ugen kan gøre for familier, som måske er kørt lidt fast i det hele. Og vi underretter naturligvis også kommunen, hvis vi får kendskab til, at der foregår noget i en familie, som ikke er i orden, siger Arne Jeppesen, der selv har en baggrund som socialrådgiver.

– Vi får driftsmæssigt tilskud fra Kolding Kommune. Men når vi skal lave noget ekstraordinært og for eksempel tage i Givskud Løvepark eller noget andet med familierne og de frivillige, så har vi stor glæde af donationer som denne, siger Arne Jeppesen.

Socialt værested for unge

De sidste 10.000 kroner gik til Gademix – et socialt værested for unge i aldersgruppen 10-16 år i Koldings sydvestkvarter. Gademix havde dog ikke mulighed for at være med til den officielle overrækkelse.

Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os