Større tekst
- 100% +
Læs op

50.000 kroner til udsatte borgere og foreningsidræt i Esbjerg

28. oktober 2021

Der var god stemning i Middelfart Sparekasses Esbjerg-afdeling, da Henrik Stokkebæk i sin egenskab af afdelingsdirektør havde fornøjelsen af at overrække checks til fem forskellige formål i lokalområdet.

Ud af en lang række indstillinger havde lokale repræsentantskabsmedlemmer valgt, at pengene skulle fordeles mellem mellem to forskellige sociale tilbud og tre idrætsforeninger. Nemlig Hjerneskadeforeningen Sydvestjylland, Esbjerg Forsorgshjem, Gymnastikforeningen Hermod, Esbjerg Ishockey Klub og Bokseklubben EBBK.

Liv der reddes – skal også leves

Det kan have store konsekvenser at blive ramt af en hjerneskade. Både for den ramte og for de pårørende. Det ved Mette Rindom Pedersen alt om. For hun har selv oplevet dem på egen krop. Blodpropper. Og de ændrede hendes liv. Men denne dag er hun her ikke for at fortælle om sine egne oplevelser, men som formand for Hjerneskadeforeningen Sydvestjylland. Og for at modtage 10.000 kroner til foreningen.

– Vi er en organisation, der går ind og hjælper folk, som på en eller anden vis har pådraget sig en hjerneskade. Uanset om det er ved en blodprop, hjerneblødning eller en traumatisk ulykke. Altså dét, man kalder en senhjerneskade. Både de ramte og de pårørende kan kontakte os, og så går vi ind og yder støtte. Og så er der også mulighed for at komme i forskellige caféer og få talt med andre om, hvordan det er pludselig at stå i en helt ny situation, forklarer hun og løfter sløret for, at det allerede er besluttet, hvad pengene skal gå til.

– De skal bruges på en fælles tur til Oksbøllejren. Vi er knap 40, der skal afsted sammen i bus. Fællesskabet er en stor og vigtig del af vores arbejde, så det er vi meget glade for at få mulighed for.

Hjælp til at hjælpe hjemløse

På Esbjerg Forsorgshjem er det ifølge afdelingsleder Dan Jul Mortensen ikke hverdag at modtage donationer.

– Vi har plads til 28 hjemløse beboere, som vi hjælper ud i egen bolig. Og så skal vi sikre, at de ikke bliver hjemløse igen. Det er den helt simple forklaring på, hvad vi laver. Vi hører under Esbjerg Kommune og er som sådan ikke afhængige af at modtage penge udefra. Men det betyder jo ikke, at de 10.000 ikke kan gøre en stor forskel i vores arbejde, forklarer han.

– Vi har snakket meget om, hvad vi skal bruge pengene på. Men for at det kommer flest mulige borgere til gode har vi dels valgt at købe gavekort til frisører. Så kan vores brugere bliver klippet, og vi kan bidrage lidt til et af de fag, som har været hårdt ramt af nedlukninger. Og dels valgt at bruge nogle af pengene på at melde vores brugere ind i en boligforening. Det koster 180 kroner at blive meldt ind, så det er jo ikke alverden, men det kan godt gøre en stor forskel, fortæller Dan Jul Mortensen.

Fælles om gymnastikken

I Gymnastikforeningen Hermod står det ikke helt klart, hvad pengene skal gå til. Men ifølge frivillig træner Sara Høhrmann er det ikke utænkeligt, at de bliver brugt på udstyr eller faciliteter, som kan løftet kvaliteten for medlemmerne.

Hermod er en af Esbjergs ældste gymnastikforeninger og har en bred vifte af tilbud for borgere i alle aldre. Rytmisk gymnastik, dans, yoga, spring og meget andet. Så mon ikke de 10.000 kroner nok skal blive brugt fornuftigt.

10.000 til talentudvikling

Sportschef i Esbjerg Ishockey Klub Esben Nielsen tog imod 10.000 kroner på sin klubs vegne og erklærede med det samme, at de kommer til at gå til udviklingen af klubbens unge talenter.

– Tiden med corona har været hård for klubben, og al økonomi, vi kan få til at skyde ind i klubben, falder på et tørt sted. De 10.000 kroner kommer til at ryge direkte i talentudviklingen af de unge mennesker i Esbjerg Ishockey Klub. Så det sætter vi selvfølgelig rigtig stor pris på, sagde sportschefen og brugte anledningen til at nævne den store frivillighed, som er klubbens hjerte og sjæl.

– Uden de frivillige i Esbjerg Ishockey Klub kunne det slet ikke fungere. Der bliver lagt mange timer i at få det her til at køre rundt på det niveau, vi gerne vil. Og jeg er meget taknemmelig for, at vi er blevet indstillet til at modtage en donation som forening.

Også Bokseklubben EBBK Esbjerg modtog 10.000 kroner, men havde ikke mulighed for at møde op i Middelfart Sparekasse og modtage checken.

Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os