Større tekst
- 100% +
Læs op

50.000 kroner til frivillighed og fællesskab i Hedensted

28. oktober 2021

Stemningen var høj i Middelfart Sparekasses afdeling i Hedensted, da afdelingsdirektør Rune Petersen havde fornøjelsen af at uddele i alt 50.000 kroner til fire forskellige velgørende formål i lokalområdet.

Ud af en lang række indstillinger havde lokale medlemmer af sparekassens repræsentantskab besluttet, at pengene skulle fordeles mellem fire forskellige initiativer. Nemlig Broen Hedensted, Korninghus, Otium Venner, Cool Sport Hedensted.

Idræt for udviklingshæmmede

En god og festlig aften for brugerne. Sådan skal de 15.000 kroner til foreningen Cool Sport Hedensted ifølge Mikael Bisted bruges. Han er frivillig i foreningen, som han selv var med til at starte i 2018.

– Vi er en gymnastikforening for voksne udviklingshæmmede og handicappede. Og så har vi desuden lavet en café, hvor medlemmerne kan mødes og drikke en øl eller en sodavand sammen. Ligesom resten af landet har vi været ramt af nedlukninger, og vi synes, at vores medlemmer trænger til en festlig aften, når vi kan mødes igen, siger Mikael Bisted.

Et moderne forsamlingshus i Korning

Kroner og knofedt. Det er i grove træk, hvad der skal til, hvis man vil bygge et moderne forsamlingshus op fra bunden. Det er i hvert fald, hvad Kenth Skipper-Mortensen har erfaret i sit arbejde med at skabe Korninghus.

– Det bliver et sted, hvor man kan komme og mødes lokalt som forening eller som idrætsforening.

Halvdelen af byggeriet er en sportshal, og resten er foreningslokaler. Noget af det, der er ønske om, er et stort fælleskøkken, hvor man kan komme og lave sin egen mad og holde et arrangement. Så det bliver en slags moderne forsamlingshus med plads til både idræt og kultur, forklarer Kenth Skipper-Mortensen, der er formand for foreningen bag projektet og denne egenskab tager imod checken på 10.000 kroner fra Sparekassen.

Selv om 10.000 kroner ikke umiddelbart lyder af meget i et projekt med et forventet budget på syv-otte millioner, er han taknemmelig for donationen.

– Først og fremmest er jeg enormt glad for, at nogen har valgt at indstille os til at modtage penge fra Sparekassen. Det hele tæller. Og så har det også en signalværdi for os, at der er lokal opbakning og anerkendelse af projektet fra Middelfart Sparekasse. Det er forhåbentlig noget, der vil blive lagt mærke til, når vi sender vores ansøgninger afsted til de større fonde. Indtil videre har vi selv samlet en million ind, fortæller Kenth Skipper-Mortensen, der ganske enkelt beskriver sig selv som en aktiv borger.

– Jeg bor i Korning og har børn i skolen. Jeg synes, vi savner et sted at mødes. Vi har et lille klubhus og en gymnastiksal, som er booket hele tiden, og så mangler vi også et sted, hvor byens øvrige foreninger kan have til huse. Så jeg er jo bare en aktiv borger, som gerne vil gøre en forskel for byen, siger han.

Hjælp til et aktivt fritidsliv

15.000 kroner gik til Broen Hedensted og organisationens frivillige arbejde med at hjælpe udsatte børn og unge til en aktiv fritid.

– Pengene bruger vi til at betale kontingent og evt. nødvendigt sportsudstyr til unge mennesker, som er ubemidlede, hvor forældrene ikke har råd til at lade dem dyrke en fritidsinteresse. Det behøver ikke nødvendigvis at være sport. Det kan også være spejder, eller dans og musik. Det vigtigste er, at de unge mennesker får adgang til at dyrke en fritidsaktivitet og få et fællesskab med andre børn og unge, forklarer Merete Ullum, som er bestyrelsesmedlem i Broen Hedensted.

Hun understreger, at 15.000 kroner gør en stor forskel for foreningen, der er 100 procent finansieret af donationer.

– Hvis man kigger på, hvad et kontingent koster i en sportsforening, kan vi jo hjælpe mange børn for 15.000 kroner. Men det er svært at sige det helt præcist, fordi at vi i nogle tilfælde også tager med ud og køber fodboldstøvler eller andet nødvendigt udstyr, så børnene kan deltage på lige fod med de andre børn og ikke føle sig udenfor. Men pengene kommer til at gøre en stor forskel, det er der ingen tvivl om. Broen Hedensted hjælper i øjeblikket et par hundrede børn og unge i hele kommunen, fortæller Merete Ullum.

Gode oplevelser på Øster Snede Plejehjem

Otium Venner er en gruppe af frivillige, som gennem 15 år har lavet underholdning og aktiviteter for og med de ældre på plejecenteret Øster Snede.

– Vi har et ønske om at gøre en forskel og gøre livet lidt sjovere for de ældre. Så vi arrangerer forskellige ting eller tager dem med på gåture eller busture, fortæller foreningens formand Henning Malund, som glæder sig over donationen på 10.000 kroner fra Middelfart Sparekasse.

Plejehjemmet har en bus, som vi låner, når vi skal på tur med de ældre. Og det plejer at hænge nogenlunde sammen økonomisk med kilometerpenge og den slags. Men nu har den stået stille under corona-nedlukningen, og der skal jo stadig betales afgifter, så de 10.000 kroner går til at dække dem, så det ikke går for hårdt ud over foreningens økonomi, siger Henning Malund.

Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os