Større tekst
- 100% +
Læs op

25.000 kroner til Uldum Mølles flittige frivillige

28. oktober 2021

Humøret var højt blandt de fremmødte bestyrelsesmedlemmer i Uldum Mølle, da afdelingsdirektør Danny Herløv Aagaard fra Middelfart Sparekasse i Tørring kom forbi med en check på 25.000 kroner

Selv om coronaen har sat sine begrænsninger, og Uldums vartegn for tiden står uden sine vinger, er der stadig masser af liv i den gamle mølle.

De flittige frivillige, som lægger tid og kræfter i at renovere og modernisere møllen, har nemlig udnyttet nedlukningen til at få en masse fra hånden, således at møllens indre nu står flottere end nogensinde. Men der er stadig arbejde at gøre, og det var netop derfor, at afdelingsdirektør Danny Herløv Aagaard fra Middelfart Sparekasse i Tørring forleden kunne overrække en check på 25.000 kroner til møller og museumsleder Jacob Hanquist Petersen.

Pengene blev uddelt på vegne af sparekassens repræsentantskab.

Middelfart Sparekasse vil meget gerne bidrage til arbejdet med at renovere Uldum Mølle. Selvfølgelig fordi møllen har stor betydning som vartegn for området, men især fordi, at vi gerne vil bakke op om frivilligheden og fællesskabet, der findes i miljøet omkring møllen, siger Danny Herløv Aagaard.

Renovering af kærmuseet

Ifølge Jacob Hanquist Petersen kommer den økonomiske håndsrækning til at gå til næste fase af ombygningen.

Vi har allerede besluttet at øremærke pengene til ombygningen af udstillingslokalet, så det kan komme op i samme standard som den del, vi allerede har lavet. Men det kommer vi først til at gå i gang med på den anden side af sommersæsonen, siger han.

Om 25.000 kroner er nok til at nå helt i mål med lokalet, er svært at sige, når man ikke ved, hvad der gemmer sig af overraskelser under gulvbrædderne i gamle bygninger, men Jacob Hanquist Petersen er ikke i tvivl om, at pengene vil række langt.

Eftersom stort set al vores arbejdskraft er frivillig, er det kun byggematerialerne, vi skal ud og bruge penge på. Og så kommer man jo langt for 25.000 kroner. Desuden møder vi stor gavmildhed fra virksomheder, når vi skal finde materialer. For eksempel har Østbirk Savværk sponsoreret det nye gulv, som vi har lagt inde i butikslokalet, imens vi har været lukket ned af corona, fortæller han.

Atter luft under vingerne

Siden man sidste efterår konstaterede råd i den ene af møllens to vinger, har Uldum mølle stået uden sine vinger, imens en ny har været under fremstilling. Men nu er ventetiden snart slut, og Jacob Hanquist Petersen forventer, at det er et spørgsmål om uger, før møllen atter får luft under vingerne.

Vi er blevet drillet lidt af vind og vejr, og det har været meget vådt i den seneste tid, men nu tør jeg godt at sige, at vi har vingerne på plads igen, inden der er gået to uger. Men den præcise dato kender jeg ikke endnu, siger han.

Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os