Større tekst
- 100% +
Læs op

25.000 kroner til sydfynske vildmænd

28. oktober 2021

Der var store følelser at spore, da naturvejleder og forsker Simon Høegmark på vegne af foreningen Vildmand forleden tog imod 25.000 kroner fra Middelfart Sparekasse i Svendborg.

– Det rammer mig lige i hjertet. Pengene falder på et tørt sted, og jeg er simpelthen så taknemmelig, sagde naturvejleder og forsker Simon Høegmark med et øjebliks grøde i stemmen, da han stod med en overdimensioneret check af den symbolske slags i hænderne. En økonomisk håndsrækning på 25.000 kroner fra Middelfart Sparekasses afdeling i Svendborg.

En nærmest symbolsk reaktion fra den garvede naturmand, som har brugt de seneste mange år af sit liv på at hjælpe andre mænd med at håndtere deres følelser og finde tilbage på det rette spor i tilværelsen. Gennem naturen og fællesskabet i foreningen Vildmand.

Det rammer mig lige i hjertet. Pengene falder på et tørt sted, og jeg er simpelthen så taknemmelig

– Fælles for medlemmerne af vildmandsforeningen er, at de alle har gennemgået Svendborg Kommunes rehabiliteringstilbud til mænd, der gerne vil tilbage til hverdagen efter en langtidssygemelding som følge af en livskrise efter diagnoser som stress, angst, depression, kræft, hjerte kar-sygdomme, smerte, overvægt eller diabetes, forklarer Simon Høegmark, som er ved at lægge sidste hånd på sin ph.d. om, hvordan man kan arbejde med sit helbred i naturen. Han er derudover også stifter af foreningen Vildmand.

Maskulint fællesskab

Svendborg Kommunes Vildmændskursus er et samarbejde mellem kommunen og Naturama. Sammen med en naturvejleder og en sundhedsvejleder udforsker og oplever deltagerne naturen gennem fællesskab, kroppen, bål og opmærksomhedstræning for at få gang i kroppen og opbygge mere styrke og energi.

Når holdet på et forløb samles sidste gang, mødes de med vildmandsforeningen, som består af tidligere kursusdeltagere – og her kan man fortsætte med at tage på ture i naturen og udføre øvelserne og aktiviteterne, som man har lært på vildmandskurset. Tanken bag foreningen er at fastholde deltagerne i en positiv proces og skabe et fællesskab med positive relationer og gensidig støtte.

Og det er denne sammenslutning af tidligere kursusdeltagere, som altså nu kan glæde sig over en donationen på 25.000 kroner.

– Det hele går til vildmandsforeningen, og jeg ved, at halvdelen af pengene specifikt kommer til at gå til opstart og udvikling af en ny afdeling – Vildmand Rangers, siger Simon Høegmark og uddyber:

– Nogle af medlemmerne er pensionister, men mange er yngre og har stadig et aktivt arbejdsliv, og da forløbene har kørt om formiddagen, er man ved at lave en afdeling, der kører efter fyraften og i weekenderne, så man også kan være med, selv om man stadig er på arbejdsmarkedet. Det er dem, vi kalder rangers, forklarer han.

Indstillet af rørt borger

– Indstillingen til donationen kom fra en borger, hvis nabo for tiden går igennem et cancerforløb, men har stor glæde af at være aktiv i vildmandsforeningen, og det var hun så rørt over, at hun gerne ville indstille jer til at modtage pengene, fortalte afdelingsdirektør Steen Tinsfeldt, imens han overrakte checken til Simon Høegmark.

– Der var slet ingen tvivl om, at vildmandsforeningen skulle have denne håndsrækning, sagde Steen Tinsfeldt, der sammen med afdelingens lokale repræsentantskabsmedlem, Rikke Bech Skougaard, har udvalgt vildmandsforeningen blandt en række indstillinger til en pulje på 50.000 kroner til velgørende formål i lokalområdet.

– Rikke Bech Skougaard valgte Vildmand, og det kunne jeg jo kun bakke op om. Det en sag, som går lige i hjertet. Det handler jo om mænd, som desværre er ramt af sygdom eller har det svært i livet af andre årsager. Vi kender alle nogle, som må kæmpe med lidt af hvert, og så er mænds sundhed jo ikke lige det, der får mest opmærksomhed, sagde afdelingsdirektøren.

Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os