Større tekst
- 100% +
Læs op

Skal du have fingrene i en kvart million kroner?

4. marts 2024

Siden 2020 har Middelfart Sparekasse kåret Årets Klimaiværksætter, og nu skal vi til det igen.

Er du, eller kender du en, innovativ iværksætter, der har grøn omstilling som ledestjerne i det daglige arbejde, så er det fra den 4. marts muligt at sende en ansøgning til Årets Klimaiværksætter, som vi i samarbejde med Folkesparekassens Fond og Danske Iværksættere kårer den 27. august 2024.  

Så skal vi til det igen, og vi har brug for din hjælp.

For femte gang kårer Middelfart Sparekasse Årets Klimaiværksætter – det sker den 27. august forud for Klimafolkemødet i Middelfart – og vi har nu åbnet for ansøgninger fra iværksættere, som arbejder målrettet med den grønne omstilling.

Så del gerne budskabet i dit netværk, tilmeld dig webinaret den 13. marts med tidligere vinder fra Mewalii, og bak op om en pris, som ikke bare betyder noget for Middelfart Sparekasse, det gør den også for prisvinderne.

Her kan du læse lidt om Lyras, som var den første vinder af prisen i 2020.

Fokuserer på iværksætteri

Da Rasmus Mortensen fra Lyras i 2020 modtog Middelfart Sparekasses nystiftede pris som Årets Klimaiværksætter, var der seks ansatte i den nordjyske virksomhed.

I dag er der 60, og Lyras har etableret sig som en markant og bæredygtig aktør såvel nationalt og internationalt med sin patentbeskyttede Raslysering-teknologi, der er en skånsom erstatning for en CO2-tung pasteuriserings-proces.

Hos Middelfart Sparekasse fokuserer vi på iværksætteri, som bidrager til den grønne omstilling, og for femte gang uddeler vi i år prisen som Årets Klimaiværksætter – med prisen følger 250.000 kroner.

Et økonomisk rygstød

– Nye idéer og nye teknologier er afgørende, hvis vi skal lykkes med at styre samfundet i en grønnere retning. Med kåringen af Årets Klimaiværksætter giver vi et økonomisk rygstød til én af frontløberne, men lige så vigtigt er det, at vi hylder alle dem, der har modet og evnerne til at kaste sig ind i kampen for klodens fremtid, siger Bjarne Jacobsen, der er ESG- og kommunikationsdirektør hos Middelfart Sparekasse.

Der er nemlig brug for modige iværksættere, som skaber fremtidens arbejdspladser i Danmark, og bidrager de samtidig til at løse de klimaudfordringer, vi står i, er det dobbelt godt – og derfor sætter Middelfart Sparekasse en hånd i ryggen på innovative iværksættere, som ønsker at gøre en forskel til gavn for os alle.

 

Årets Klimaiværksætter 2024, vigtige datoer
  • 4. marts: Vi åbner for ansøgninger
  • 9. juni: Ansøgningsfrist
  • 28. juni: Kandidater til finalen får besked
  • 29. august: Kåring af Årets Klimaiværksætter
Ansøg her
Skal du i betragtning til Årets Klimaiværksætter 2024?
Læs mere
Sådan bliver du Årets Klimaiværksætter
Webinar med en tidligere vinder
Læs mere
Se dem alle her
Tidligere vindere
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os