Større tekst
- 100% +
Læs op

Visibuilt vinder Klimaboost 2023

31. august 2023

Efter en spændende finale i Årets Klimaiværksætter 2023, kan vi sammen med Folkesparekassens Fond og Danske Iværksættere kåre Visibuilt som vinder af Årets Klimaiværksætter 2023.

Visibuilt og grundlæggeren Line Kloster Pedersen imponerede juryen med sin innovative tilgang til at reducere CO2-udledningen i asfaltproduktion og skabe en klar impact på branchens bæredygtige fremtid.

Vinderen af Årets Klimaiværksætter får en præmie på 250.000 kr. øremærket til den videre udvikling af virksomheden – og titlen ”Årets klimaiværksætter” i det kommende år.

90 ansøgere – tre finalister

Visibuilt blev sammen med de to andre finalister, Soilsense og Decameal, nøje udvalgt blandt mere end 90 ansøgere, der alle viste stor passion for at gøre en positiv forskel for vores planet.

Bedst af alle var Line Kloster Pedersen. I virksomheden Visibuilt arbejder hun på at fremstille et bæredygtigt alternativ til bitumen, der bruges som bindemiddel i asfalt. Bitumen er et restprodukt fra olieproduktion og derfor et meget CO2-belastede materiale.g bæredygtig forretning.”

Visibuilt vinder Klimaboost 2023

Gentænkt fra bunden

Line Kloster Pedersen arbejder på at udvikle et bæredygtigt alternativ til bitumen som bindemiddel i asfalt.

“Med Visibuilt søger jeg at vende tilbage til kerneformularen og omformer de kritiske dele i selve produktionen i stedet for blot at efterjustere på slutproduktet af en omfattende produktionskæde,” siger Line Kloster Pedersen.

Aarstiderne-stifter er Grøn Frontrunner

Parterne bag KlimaBoost har i år stiftet æresprisen ”Grøn Frontrunner”. Den går til Thomas Harttung, stifteren af Aarstiderne, som gennem sin dedikation og visionære tilgang har gjort en bemærkelsesværdig forskel for både miljøet og iværksættermiljøet.

Peter Kofler, formand for Danske Iværksættere, forklarer:

”De grønne iværksættere har brug for rollemodeller at spejle sig i som en påmindelse om, at det kan lade sig gøre, selv om det af og til ser svært ud, når man er iværksætter. Thomas Harttung er et lysende eksempel på, at det er muligt at skabe en levedygtig og bæredygtig forretning.”

Læs mere om FællesSKABET
Besøg os på Klimafolkemødet 2023
Læs mere
Læs mere om Mewali
Årets Klimaiværksætter 2022
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os