Større tekst
- 100% +
Læs op

Europæiske storbyer venter modtagerne af Sparekassens studielegat 2023

8. december 2022

Når de tre studerende Fie Lykke Jørgensen, Johanne Marie Bjerregaard Kristoffersen og Julie Falk Magnussen inden længe rejser til henholdsvis Rotterdam, Paris og München, bliver det med en økonomisk håndsrækning fra Middelfart Sparekasse i kufferten.

De har nemlig hver modtaget et studielegat på 10.000 kroner.

Sparekassens Studielegat uddeles hvert halve år til studerende, der ønsker at læse i udlandet. Vi uddeler tre legater ad gangen.

Dus med dyrene i Holland

Til januar rejser Fie Lykke Jørgensen fra Odense til Holland. Hun er halvvejs i sin uddannelse som dyrepasser og skal i praktik i Rotterdam Zoo i tre måneder. Det er anden gang, Fie Lykke Jørgensen er i praktik i Rotterdam Zoo. I første ombæring beskæftigede hun sig med reptiler og fugle. Denne gang er fokus for opholdet pattedyr. Det være sig store kattedyr, næsehorn, elefanter og røde pandaer.

Opgaverne som dyrepasserelev spænder vidt. Ud over fodring og rengøring hos dyrene omfatter uddannelsen også tilsyn, træning, pasning og håndtering af de forskellige dyr. Derudover er det en del af uddannelsen at lære om de forskellige dyrs ernæring, biologi og anatomi.

Der er i sagens natur stor forskel på reptiler og store pattedyr, men for Fie Lykke Jørgensen er det et helt bevidst, at hun søger at prøve noget forskelligt for at få en brede viden og blive udfordret.

Indtil videre er hun personligt mest draget af arbejdet med reptiler, fordi at de ifølge den unge dyrepasser in spe er så anderledes at arbejde med.

Om alt går vel rejser Fie Lykke Jørgensen efter opholdet i Rotterdam til Canada for at være i praktik på et dyreinternat for vilde dyr der, inden hun skal tilbage på skolebænken på Hansenberg i Kolding.

Unikt indblik i UNESCO

I forbindelse med sit jurastudie på Københavns Universitet har Johanne Marie Bjerregaard Kristoffersen fået muligheden for at prøve kræfter med at arbejde for UNESCO. Ved siden af sit studie arbejder hun i Kulturministeriets departement og har herigennem fået en stor interesse for den danske kulturarv.

Ifølge Johanne Marie Bjerregaard Kristoffersen selv er hendes valg af praktikplads meget motiveret af muligheden for at få et internationalt indblik i UNESCOs arbejde og et ønske om at komme ud og opleve verden.

Ud over de udfordringer, som hverdagen hos UNESCO kommer til at byde på, ser Johanne Marie Bjerregaard Kristoffersen frem til at tilbringe et forår i Paris, hvorfra hun håber at kunne udforske mere af Frankrig og landets kultur.

Fremtidens sport og spil

Julie Magnussen fra Haderslev skal i forbindelse med sin kandidat på Idræt og Sundhed på Syddansk Universitet igennem et projektorienteret forløb, inden hun skal skrive sit speciale.

Derfor kaster hun sig nu ud i et samarbejde med softwarevirksomheden Lymb.io i München, som arbejder med at blande fysisk aktivitet med digitale spil.

Her skal Julie Magnussen udvikle en typologi, som belyser, hvordan slutbrugerne anvender virksomhedens spil, samt hvordan spillene kan facilitere sociale interaktioner.

Lymb.io har ifølge Julie Magnussen udviklet en innovativ storskærm, som kombinerer fysisk aktivitet med teknologiske spil til børn, og det er hendes intention at interviewe og observere børnene for at få indsigt i deres oplevelser omkring platformen.

Udover studiet håber Julie Magnussen, at opholdet i den bayerske hovedstad også kommer til at byde på kulturelle og personlige oplevelser.

Følg med i legatmodtagernes oplevelser

På vores blog, Blog.midspar.dk, kan du følge med i legatmodtagernes oplevelser under der studieophold. 

I løbet af august/september begynder de at skrive på bloggen, efterhånden som de rejser afsted.

Følge de tre studerende på blog.midspar.dk
Læs mere om vores studielegat
Skal du studere i udlandet?
Læs mere
Læs mere
Cosmo-konto til dig mellem 18 og 29 år
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os