Større tekst
- 100% +
Læs op

Sparekassens studielegat uddelt til Dorthea, Magnus og Christian

4. august 2023

Når de tre studerende Dorthea Jørgensen, Magnus Eriksen Brink og Christian Dall inden længe rejser til henholdsvis Sydafrika, Australien og Brasilien, bliver det med en økonomisk håndsrækning fra Middelfart Sparekasse på kontoen.

De har nemlig hver især modtaget et studielegat på 10.000 kroner fra Middelfart Sparekasse.

Sparekassens studielegat uddeles hvert halve år til studerende, som ønsker at læse i udlandet. Vi uddeler tre legater ad gangen.

I praktik på den danske ambassade i Sydafrika

Som en del af ”The Strategic Sector Cooperation Team” i Sydafrika får 25-årige Dorthea Jørgensen mulighed for at arbejde med grøn omstilling i et land med store klima- og miljøproblemer. Som en del af sin kandidat i statskundskab skal hun et halvt år til Pretoria i Sydafrika, hvor et praktikophold på den danske ambassade venter hende.

Ud over arbejdet på ambassaden glæder Dorthea Jørgensen sig til at få unikke oplevelser i og omkring Sydafrika.

Bæredygtighed og grøn omstilling i Australien

Som en del af sin bachelor i Bæredygtig Energidesign på Danmarks Tekniske Universitet har 24-årige Magnus Eriksen Brink valgt at bruge et halvt år i Melbourne, Australien. Mere specifikt på Monash University, der er særligt dygtige inden for bæredygtighed.

Her skal Magnus Eriksen Brink blandt andet beskæftige sig med biologiske restprodukter såsom gylle og halm kan udnyttes som energikilder. Han håber, at den vide, han tilegner sig i Australien, kan bidrage til den danske udvikling inden for grønne brændstoffer.

Som særdeles aktiv sportsmand er det også Magnus Eriksen Brinks ambition af prøve kræfter med surfing, vandreture og beachvolley, når han kommer til ”the land down under.

Fra Aarhus til Sao Paolo

25-årige Christian Dall har i forbindelse med sin uddannelse i erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet valgt at rykke sit femte semester til Sao Paolo i Brasilien. Det gør han for at få noget luftforandring og forhåbentlig at få en masse nye indtryk og oplevelser.

Christian Dall glæder sig til at opleve kulturen i Brasilien, men det er også hans ambition at gøre en forskel i landet, som er præget af fattigdom og sociale problemer. Hjemme i Danmark har Christian Dall som frivillig arbejdet en del med udsatte børn gennem Red Barnet, og han håber, at det også kan lade sig gøre at få mulighed for at lave frivilligt socialt arbejde under sit ophold.

Derudover er det planen, at han som ivrig beachvolley-spiller og kitesurfer vil dyrke begge sportsgrene i Brasilien og herigennem møde ligesindede lokale og studerende.

Følg med i legatmodtagernes oplevelser

På vores blog, Blog.midspar.dk, kan du følge med i legatmodtagernes oplevelser under der studieophold. 

I løbet af august/september begynder de at skrive på bloggen, efterhånden som de rejser afsted.

Følge de tre studerende på blog.midspar.dk
Læs mere om vores studielegat
Skal du studere i udlandet?
Læs mere
Læs mere
Cosmo-konto til dig mellem 18 og 29 år
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os