Større tekst
- 100% +
Læs op

Sparekassen hjælper danske cykelstjerner

19. marts 2024

Tina Leth kalder det en flot fra gave fra sin arbejdsgiver, mens to danske OL-håb glæder sig over muligheden for optimale træningsbetingelser.

Overraskende svar

– Nu har far og jeg købt billetter til OL i Paris til sommer.

Tina Leth fortæller med glæde sin datter Julie om nyindkøbet, men både hun og hendes mand bliver en smule overraskede over svaret fra datteren.

– Det lyder rigtig dejligt med billetterne, men jeg får brug for lidt ekstra hjælp, hvis det er mig, I vil se til OL. I skal nemlig være bedsteforældre.

Den danske cykelrytter og OL-sølvvinder fra Tokyo, som er gift med kollega Lasse Normann Leth, smiler, da hun fortæller om optakten til den konstellation, som gør det muligt for hende og hendes mand at fortsætte træningen med henblik på deltagelse i OL i Paris, selv om de danske cykelprofiler for godt to måneder siden blev forældre til lille Alfred.

Det er her, Middelfart Sparekasse og Tina Leth kommer ind i billedet.

En mere omfattende model

Tina Leth er en del af MS Fællesservice med base i Aarhus-afdelingen, og hun har tidligere i sin ansættelse hos Middelfart Sparekasse mærket en stor grad af fleksibilitet.

– Det gjorde jeg i forbindelse med sygdom i familien. Dengang fik jeg i en periode mulighed for at placere min arbejdstid, som det passede bedst ind i vores program, og det var en stor hjælp, husker Tina Leth.

Denne gang var der dog brug for en lidt mere omfattende model.

Indleder dagene med et smil

– Jeg ringede først til fællestillidsmand Rikke Jacobsen for at høre hende til de tanker, jeg gik med om en slags barselsorlov med nedsat tid. Hun sagde grinende, at hun ikke regnede med, det var mig, det handlede om, fortæller en smilende Tina Leth, som fik en positiv opfordring til at gå videre med sine ønsker.

Det gjorde hun, og den efterfølgende dialog med sine chefer beskriver Tina Leth som god, konstruktiv og imødekommende.

– Jeg lancerede mine tanker om 16 timer pr. uge samt fri i hele juli gældende fra 1. februar til den 1. august i år, siger Tina Leth, som var bevidst om, at fri i hele juli, hvor mange ønsker at afvikle ferie, skaber nervøse trækninger i ansigtet hos enhver chef.

– Efter fine snakke landede vi en aftale om 20 timer pr. uge samt fleksibilitet fra min side i løbet af juli til de mest presserende opgaver, siger Tina Leth, som kalder ordningen en stor gave.

– Rent personligt er det en kæmpe glæde, at jeg kan passe Alfred og stadig passe mit job, som jeg også holder rigtig meget af. Nu begynder jeg mine dage med at få et kæmpe smil fra Alfred, og det er jo det hele værd, konstaterer hun.

Det fungerer rigtig godt

Ordningen rimer ifølge Tina Leth perfekt på de grundlæggende værdier, som Middelfart Sparekasse er bygget på, og hun er taknemmelig for, at hendes arbejdsplads i høj grad praktiserer disse værdier i den virkelige verden.

Det samme er 31-årige Julie Normann Leth, som med sin graviditet og fødsel af Alfred hele tiden havde en plan om, at OL i Paris var en mulighed sideløbende med rollen som mor.

– Det er en kæmpe hjælp for os, og indtil videre fungerer det rigtig godt. Alfred og min mor er trygge ved hinanden, og tillægsgevinsten er jo, at min mor får et helt unikt forhold til Alfred på denne måde, siger Julie Normann Leth.

Hun så ikke et karrierestop som en mulighed i samme periode som nybagt mor, og den danske rytter nyder, at hun nu kan passe sin træning og forberedelse til OL uden at spekulere på, om hendes søn har det godt – for det sørger mormor for.

Og Alfred …, tjah, han er lidt ligeglad med konstellationen – lige nu vil han bare puttes i barnevognen af mor, trille en tur med mormor, og så tage fat på cirka tre timers formiddagssøvn.  

Book møde
Vil du være kunde?
Læs mere
Ny stilling
Skal du med holdet?
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os