Større tekst
- 100% +
Læs op

Han knokler gerne – og nu høster han selv af arbejdet

10. november 2023

Jesper Helth Holm roser Middelfart Sparekasse for kompetent sparring og tilgængelighed på vej mod den store drøm.

Umiddelbart kørte det meget godt for Jesper Helth Holm. Han havde en dejlig familie og gjorde karriere i dagligvarebranchen, og han var god til sit arbejde, som han brugte mange timer på hver eneste uge.

Men hele tiden lurede den store drengedrøm i baghovedet, og under corona gik det for alvor op for ham, at han skulle række ud efter det.

Det var derfor, han den 1. september 2023 overtog nøglerne til Korup Dækservice efter en længere proces, hvor ikke mindst Middelfart Sparekasses Mads Lindskov Petersen, med hjælp fra Søren Blenner Thiesen, spillede en væsentlig rolle for den nyudnævnte virksomhedsejer.

Løber gerne stærkt

– Som dreng var jeg fascineret af min moster og onkler, som var selvstændige, og siden dengang har jeg faktisk haft lyst til at få mit eget, fortæller Jesper Helth Holm, som trods højsæson for vinterdæk tager sig tid til at fortælle om processen frem mod den endelige købsaftale.

Skiftet fra dagligvarebranchen til dækbranchen er ikke så opsigtsvækkende, som det umiddelbart syner ved første øjekast, for Jesper Helth Holm har en entreprenøruddannelse i baghånden, og i sine yngre år ”rodede han en del med biler”, som han siger.

– Jeg nåede bare til et punkt i mit arbejdsliv, hvor jeg fik følelsen af, at jeg knoklede og løb stærkt, mens andre høstede frugterne. Det ønskede jeg at lave om på, for jeg har intet imod at knokle og løbe stærkt, men jeg vil gerne selv nyde godt af det, når det lykkes, forklarer Jesper Helth Holm, som nåede at være administrerende direktør i en kortere periode hos Palm Kartofler i Blommenslyst, inden han satte jagten ind på sin egen virksomhed.

Der var rigtig mange spørgsmål

– Vi flyttede familien fra Horsens til Fyn på grund af det job, men vi ønskede ikke at rykke børnene tilbage igen, så jeg begyndte at lede efter egnede og spændende virksomheder på Fyn.

Det var i den proces, han stødte på Korup Dækservice, som ejer Allan Kristensen overtog efter sin far i 1988, og virksomheden var alt det, Jesper Helth Holm søgte.

– Jeg ledte efter en sund virksomhed med en stærk, lokal forankring samt mange loyale kunder, og det er præcis, hvad Korup Dækservice er.

Via en advokat fik Jesper Helth Holm kontakt til Mads Lindskov Petersen fra Middelfart Sparekasses erhvervsafdeling i Middelfart, og det blev begyndelsen på et trygt og konstruktivt samarbejde, slår ejeren af Korup Dækservice fast.

– To ting står klart for mig – dels den værdifulde og kompetente sparring jeg fik hele vejen hos Middelfart Sparekasse, og derudover nævner jeg også tilgængelighed som et afgørende punkt, siger han og smiler skævt:

– Med fuld fart på arbejde og fire børn derhjemme, var det jo ikke altid, jeg rakte ud til Mads inden for normal arbejdstid med mine mange spørgsmål, men det var aldrig et problem. Det var virkelig meget værd for mig i den periode, siger Jesper Helth Holm.

Satser det hele

Derudover nævner han den løsningsorienterede tilgang fra Middelfart Sparekasse som et stort plus, og arbejdet med de forskellige løsningsmodeller foregik altid på en let forståelig måde ifølge Jesper Helth Holm.

– Økonomisk satser jeg jo alt på det her, så det var vigtigt for mig, at vi landede en holdbar model i forhold til finansiering og ikke mindst driften efterfølgende, og det gjorde vi efter et grundigt forarbejde, hvor jeg nåede at sende 10 reviderede budgetter.

Efter overtagelsen har han beholdt det eksisterende hold i virksomheden, hvilket var vigtigt for ham, og højsæsonen med skift til vinterdæk er netop nu på sit højeste for de 10 ansatte.

– Det er megafedt, siger han med begejstring og tilføjer:

– For mig var det også afgørende at få det her afstemt med min kone og familien, for der går jo sindssygt mange timer med det, men jeg er vildt motiveret og meget fokuseret på, at jeg nu i første omgang knokler for at betale tilbage til dem, som troede og tror på mig. Det er mig, der har den nu, og det er jo det, jeg altid har ønsket mig, siger Jesper Helth Holm.

Læs mere
Bliv erhvervskunde i Middelfart Sparekasse
Læs mere
Læs mere
Få en ESG-tilstandsrapport
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os