Større tekst
- 100% +
Læs op

Dit nye betalingskort er lavet af majs eller genbrugsplast

24. januar 2023

Vi har sat gang i udskiftningen af vores kunders betalingskort. De nye kort er produceret af mere bæredygtige materialer, nemlig majsstivelse og genbrugsplast. Samtidig har Dankort, Visa/Dankort og Mastercard fået en overhaling på designsiden.

Fremstillet af plantefibre eller genbrugsplastmateriale

De nye betalingskort er enten produceret i såkaldt PLA, som populært sagt er en plastik, der er fremstillet af plantedele, oftest majsstivelse eller genbrugs-PVC. Er du privatkunde, og har du et Dankort eller Visa/Dankort, vil du typisk have et kort i et sort design. Disse kort produceres i PLA og består dermed hovedsageligt af plantefibre – majsstivelse.

Dankort og Visa/Dankort til erhvervskunder samt alle vores Mastercard produceres i genbrugsplast.

Det mest bæredygtige valg af kort er dog et helt tredje. Du kan nemlig også få et digitalt kort, som kun findes på din mobiltelefon. Det kan fx være en god idé at have et virtuelt kort som et ekstra kort, så du undgår problemer på ferien, hvis dit normale kort pludselig ikke virker.

Udskiftning af dit kort

Vi udskifter løbende vores kunders betalingskort umiddelbart inden udløbsdatoen på det nuværende kort. Datoen står på forsiden af dit kort.

– I Sparekassen har vi fokus på at foretage mere bæredygtige og ansvarlige tiltag der, hvor vi kan. Uanset om det er et betalingskort eller en skjorte, er det mest bæredygtige valg at bruge tingene så længe som muligt. Derfor giver det ikke mening at udskifte de nuværende kort, inden de udløber, siger Bjarne Jacobsen, kommunikationsdirektør i Middelfart Sparekasse.

Når du får dit nye kort, skal du fortsætte med at bruge den kode, som du er vant til.

Praktisk info om de nye kort

Dankort og Visa/Dankort
Kortnummer, kundens navn og udløb er flyttet fra forsiden til bagsiden på Dankort og Visa/Dankort.

Mastercard
De forskellige Mastercard-produkter har fået nyt design, det vil sige ’baggrund’. Underskriftsfeltet er fjernet på bagsiden og CVC-koden – den 3-cifrede sikkerhedskode – har fået ny placering. Kortnummer, kundens navn og udløb fremgår fortsat på forsiden.

Læs mere
Hvilket betalingskort passer til dig?
Læs mere
Læs mere
Se din pinkode i net- eller mobilbanken
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os