Derfor skal du tage to kort med
12. september 2024
Når du skal ud at rejse, er der mange ting at huske på, og et af de vigtigste råd er at medbringe to betalingskort.
Det kan spare dig for en masse besvær, uanset om du er på en kort weekendtur eller en længere ferie.
Hvorfor tage to kort med?
Når du kun har ét betalingskort, risikerer du at stå i en uheldig situation, hvis kortet skulle blive afvist, gå i stykker eller blive stjålet. Hvad gør du, hvis du står midt i en betaling og pludselig ikke kan gennemføre transaktionen? Her er det praktisk at have et ekstra kort som backup. Udover at mindske risikoen for ikke at kunne betale, kan to kort også hjælpe dig med at undgå at ramme grænserne for forbrug eller kontanthævninger.
For eksempel har et Visa/Dankort en grænse på 50.000 kr. pr. løbende 30 dage i udlandet, mens et Mastercard har lignende eller højere grænser, afhængig af korttypen. Hvis du når denne grænse med dit primære kort, kan du bruge det sekundære kort til at fortsætte med at betale.
Husk at opbevare de to kort forskellige steder, så du har et, hvis det ene bliver væk.
Forskellige korttyper – forskellige fordele
Hvis du ikke allerede har to kort, kan et Mastercard Guld være et godt supplement til dit Visa/Dankort. Udover at give dig en ekstra betalingsmulighed har kortet også en række forsikringer, der kan være nyttige på rejsen, såsom rejseulykkesforsikring, sygdoms- og hjemtransportforsikring samt dækning af flyforsinkelser og bagageproblemer. Det er en ekstra tryghed, som kan spare dig for mange penge og bekymringer på rejsen.
Skal du leje bil på ferien, er det også en fordel at medbringe et kreditkort som Mastercard Kredit. Mange biludlejningsfirmaer kræver, at de kan reservere et depositum, hvilket ikke altid er muligt med et Visa/Dankort.
Tjek dine kort inden afrejse
Inden du rejser, er det vigtigt at tjekke, om dine betalingskort er gyldige under hele ferien. Dit kort er som regel gyldigt indtil udgangen af den måned, der står på kortet, og du vil automatisk modtage et nyt kort tre uger før udløbsdatoen.
Sørg også for at være opmærksom på dine korts hæve- og forbrugsgrænser. Det er rart at vide, hvor meget du kan hæve og bruge på kortet i udlandet, så du undgår ubehagelige overraskelser.
Betal altid i lokal valuta
Når du bruger dit kort i udlandet, skal du altid vælge at betale i den lokale valuta, hvad enten det er i butikker, på restauranter eller i hæveautomater. Hvis du vælger at betale i danske kroner, kan du ende med en dårlig vekselkurs og ekstra gebyrer. Det samme gælder, når du hæver kontanter i udlandet – undgå de dyre “blå/gule” automater fra private udbydere og vælg i stedet en hæveautomat fra en lokal bank.
Hvis uheldet er ude
Mister du dit betalingskort, eller får du mistanke om, at det bliver misbrugt, skal du straks spærre det via din net- eller mobilbank. Alternativt kan du kontakte os eller Nets, som kan hjælpe dig med at få kortet spærret.
Du er altid velkommen til at kontakte os
Har du spørgsmål eller brug for et ekstra betalingskort, er du altid velkommen til at kontakte din rådgiver.