Større tekst
- 100% +
Læs op

Corona: Sådan dækker Mastercards rejseforsikring

31. januar 2022

​Rejseforsikringen til dit LOPI Mastercard fra Middelfart Sparekasse følger som udgangspunkt Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Pr. 15. oktober 2021 inddeler Udenrigsministeriet ikke længere lande i farver efter smitteniveauet af coronavirus. Det betyder, at din rejseforsikring dækker i hele verden, selvom du bliver syg med coronavirus på rejsen.

Vær opmærksom på, at mange lande fortsat har betydelige indrejserestriktioner over for danske rejsende, også selvom du er færdigvaccineret eller tidligere smittet. Du bør også være opmærksom på, at man i andre lande – med kort varsel – kan indføre restriktioner for at forhindre og begrænse udbredelse af smitte med coronavirus. Restriktionerne kan bl.a. være lukning af grænseovergange, tvungen karantæne og aflysning af flyafgange. 

Derfor skal du fremover forholde dig til sikkerhedsniveauet i Udenrigsministeriets rejsevejledninger og rejsemålets indrejseregler på de danske ambassaders hjemmesider om coronavirus. Det er dit eget ansvar, at du opfylder de enkelte landes krav for indrejse.

Ikke-vaccinerede rejsende vil på www.coronasmitte.dk kunne læse om de restriktioner, der gælder efter hjemkomst til Danmark ift. test-og isolationskrav.

Læs mere hos LOPI Mastercard

Spørgsmål og svar

 • Rejseforsikringen dækker  rimelige og nødvendige ekstraudgifter – det vil sige udgifter til kost og logi, og evt. en ny hjemrejse, hvis du er blevet smittet med coronavirus, eller er direkte nærkontakt i andet led til en smittet med coronavirus.
   
  Det er dog et krav for dækning, at myndighederne i det land du tilbageholdes i, ikke betaler dine ekstraudgifter.
 • ​Vi følger udenrigsministeriets​ rejsevejledninger, og LOPI Mastercard dækker i forhold til disse. Udenrigsministeriet opdaterer løbende deres rejsevejledninger til de lande og områder, der er berørte af Coronavirus.

 • Situationen omkring coronavirus (covid-19) ændrer sig kontinuerligt og kan nå at ændre sig inden en fremtidig rejse. Vurderingen i forhold til om rejsen kan afbestilles, kan tidligst ske 72 timer før afrejse. Skal din rejse foretages indenfor dette tidsrum, kontakt da Privatsikring på tlf. 33 55 37 20, og så vurderes det, om rejsen kan afbestilles.

 • ​Hvis man er i karantæne og samtidig er syg, så vil ens udskudte hjemrejse være dækket, hvis man har et LOPI Mastercard Guld eller LOPI Mastercard Platinum. Men hvis man er i karantæne, men ikke er syg, så vil ens udskudte hjemrejse ikke være dækket. 

  Hvis rejsen er foretaget til en destination uden for Europa, selvom rejsevejledningen er rød eller orange, så vil der ikke være dækning for udskudt hjemrejse grundet karantæne. ​

 • Ja, din rejseforsikring dækker coronarelaterede skader i hele verden. Det er dog et krav, at Udenrigsministeriet ikke frarådede rejser til landet/området grundet Coronavirus, da du begyndte din rejse. ​​

 • ​​Ja, du kan benytte din afbestillingsforsikring, hvis du får coronavirus og dermed ikke kan rejse.​

Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os