Større tekst
- 100% +
Læs op

Taknemmelighed præger varmestuens leder

2. januar 2024

Donationer er en vigtig ingrediens i bestræbelserne på at hjælpe misbrugere og borgere med psykiske sygdomme – varmestuens leder jubler over donation fra Sparekassen.

Svær at komme udenom

– Nu skal det jo ikke handle om mig.

Ellen Birgitte Jensen er et ydmygt og taknemmeligt menneske.

For det der er blevet hende givet i livet, som hun siger, og det inkluderer også de 10.000 kroner, hun på vegne af Kirkens Korshær Varmestue i Silkeborg modtog i en donation fra Middelfart Sparekasses Fællesskabspulje.

Hun siger det over en portion velsmagende æggekage med bacon, som hun gavmildt serverer i varmestuen, hvor hun er ansat som leder for et hold på i alt fire medarbejdere.

Det er bare lidt svært at komme udenom Ellen Birgitte Jensen

Stod for slikskålene

Den uddannede diakon har siden barndommen viet sit arbejdsliv til at hjælpe andre, og hun er dybt forankret i tanken om, at alle mennesker er lige, mens hun også er taknemmelig for, at hun har muligheden for at gøre en forskel.

– Jeg har virkelig fået meget med familie, job og et privilegeret liv, så det er helt naturligt for mig at give noget igen til de mennesker, som af vidt forskellige årsager ikke har de samme muligheder, forklarer hun.

Allerede som barn sendte hun det første lys ind i menneskers liv, når hun sammen med sine søskende hjalp forældrene, der drev herberget i Silkeborg.

– Specielt i juletiden slæbte vi mange madrasser ind, for ingen skulle ud på gaden i juledagene, og det var også os, som fyldte slikskåle op og delte ud, husker hun og tilføjer hurtigt:

– Det sidste var et meget fint job for os børn.

Atypisk med æggekage

Som leder af varmestuen på Søvej tager hun hver dag imod mellem 40 og 60 brugere, der, for et beskedent beløb, kan købe et veltilberedt måltid mad i varme og hjemlige omgivelser.

– Det er faktisk lidt atypisk med æggekage og bacon …, jeg tror, denne ret er lidt for sund for dem, siger Ellen Birgitte Jensen smilende.

Brun sovs, kartofler og en form for kød eller fars er favoritmenuen blandt brugerne, der, som Ellen Birgitte Jensen understreger, ikke bare kan tage sig sammen.

– De er blevet givet nogle livsvilkår, som er barske, men når de kommer her, falder de som regel til ro, fordi de mærker en accept af, at de kan være, som de er. Vores brugere passer ikke ned i de kasser, vi gerne propper mennesker ned i – her hos os skal de bare være. Som sig selv.

Et godt og stærkt team

Der kan være voldsomme dage på jobbet, erkender hun, og medarbejderne møder mange skæbner.

– Og vi går til rigtig mange begravelser, forklarer hun:

– Men vi er et godt og stærkt team, vi har et beredskab omkring os, der kan hjælpe, når oplevelserne bliver for voldsomme, og vi har et super samarbejde med både kommune og politi.

I forlængelse af disse ord understreger Ellen Birgitte Jensen, at hun har verdens bedste job, og hun har svært ved at se sig selv i et job, som ikke handler om at sende strejf af lys og håb ind i menneskers liv.

Pengene fra Middelfart Sparekasse betyder så meget, at hun klasker sine hænder sammen og læner sig lidt frem i stolen, mens hun udtrykker sin taknemmelighed.

En tredjedel af varmestuens budget kommer fra genbrugsbutikken, en anden tredjedel fra Silkeborg Kommune, men den sidste tredjedel skal varmestuen selv finde.

– Uden den fine opbakning fra både private og virksomheder, kunne det ikke hænge sammen, så pengene fra Middelfart Sparekasse betyder meget, siger varmestue-lederen.

Modtagere i Silkeborg

Ans Idræts- og Kulturcenter

Bording Forsamlingshus

Broen Silkeborg

Festivand

Silkeborg Kammerorkesters Forening

Funder GF

4. Sct. Georgs Gilde, Holstebro

Kirkens Korshær Varmestue, Silkeborg

Silkeborg Rideklub

Vil du med på holdet?
Book møde
Læs mere
Donationer skaber glæde
Fællesskaber hyldes
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os