Når du skal modtage penge fra udlandet

Oplys følgende til afsenderen:

  1. Middelfart Sparekasses BIC/SWIFT-kode: MISPDK21.
  2. Dit 18-cifrede IBAN-kontonummer, der begynder med DK efterfulgt af 16 tal. Hver konto har sit eget IBAN-nummer, som du finder via netbank eller mobilbank. På kontooversigten i netbank klikker du på den konto, du ønsker at få pengene indsat på og derefter på ’Kontovilkår’. I mobilbanken klikker du på ’Vilkår’. Du kan også finde dit IBAN-kontonummer på dine kontoudskrifter.

Skal du modtage penge uden for Skandinavien eller Europa er ovenstående oplysninger ikke nødvendigvis dækkende, hvorfor du kan kontakte din rådgiver for yderligere informationer.

Vi har udarbejdet en vejledning til at modtage betalinger fra udlandet – klik her

Vær opmærksom på, at udenlandske betalinger ikke kan indløses via checks.

Når du skal overføre penge inden for Europa

Ved overførsler til udlandet skal du bruge modtagerens IBAN-nummer og modtagerbankens BIC/Swift-kode. For at være sikker på, at pengene kommer frem til modtagers konto, er det vigtigt, at du indtaster korrekt navn og adresse på kontohaveren.

Når du skal overføre penge uden for Europa

Overførsler til et land uden for Europa kan være meget komplekse, da disse ofte kræver flere og anderledes informationer end forklaret ovenfor. Kontakt derfor din rådgiver, som kan guide dig, så pengene når den ønskede modtagerkonto.

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at få vejledning hos din rådgiver. Find direkte kontaktoplysninger på alle vores rådgivere her.

Om forskellige begreber mv.

Hvad er et IBAN-nummer?

Hver konto har sit eget IBAN-nummer (International Bank Account Number). Et IBAN-nummer er dit kontonummer skrevet i henhold til internationale standarder. Det er en måde, hvorpå man kan identificere en konto i et pengeinstitut inden for EU.

I netbank skal et IBAN-nummer indtastes uden mellemrum.


Hvad er en BIC-kode (også kaldet en SWIFT-kode)?

BIC-koder (Bank Identifier Code) anvendes ved overførsler til og fra udlandet.

BIC-koden er pengeinstituttets internationale identifikationskode og det elektroniske kendetegn, som sikrer, at dine penge kommer det rigtige sted hen. BIC-kodens længde er på 8 eller 11 tegn. De første seks tegn er altid bogstaver, og resten er bogstaver og/eller tal.

Middelfart Sparekasses BIC/SWIFT-kode er MISPDK21.


Er du i tvivl om et udenlandsk IBAN-kontonummer?

Har du fået oplyst et udenlandsk IBAN-nummer, kan du teste, om det overholder standarden for det land, hvor kontoen føres. Klik her for at teste IBAN-nummer.

Bemærk: Du kan ikke kontrollere, om kontoen eksisterer, eller om nummeret hører til den pågældende kunde, men udelukkende om nummeret overholder standarden for IBAN.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her