Læs mere om valutalån og valutakonto
Print Friendly, PDF & Email

Hvis din virksomhed har regelmæssig samhandel med udlandet og derfor ofte modtager betalinger i fremmed valuta, kan et valutalån minimere kursrisikoen og dermed sikre stabile indtægter.

Et valutalån optages i den valuta, virksomheden har behov for, og du opnår en kurssikring ved at have indtægter og lån i samme valuta. Valutalånet er med variabel rente. Et valutalån kræver en kreditvurdering af Middelfart Sparekasse. Tilknyttes en kreditfacilitet uden, der er nogen indbetalinger i den pågældende valuta, skal man være opmærksom på valutarisikoen ved en stigende restgæld som følge af en stigning i valutaen.

Valutakonto i Middelfart Sparekasse

En valutakonto er en almindelig konto, der føres i fremmed valuta. Kontoen kan oprettes i gængse valutaer dvs. primært EUR, USD, SEK & NOK. Samlet kan en valutakonto i Middelfart Sparekasse give et bedre overblik og økonomi i virksomhedens samhandel med udlandet.

Saldoen på en valutakonto er ”elektroniske” penge, og det betyder, at der ikke kan indsættes eller hæves kontanter via kassen på disse konti. Kontantvaluta skal derfor afregnes via den løbende konto i danske kroner enten som en transaktion i afdelingen eller via pengeautomaten.

 Fordele ved valutakonto

  • Overblik over virksomhedens valutaflow, og en billig håndtering heraf.
  • Mulighed for at matche ind- og udbetalingerne, samt opsamling af indbetalinger og dermed besparelse af vekselomkostninger.
  • Nem og billig valutasikring af samhandel med udlandet (ind og udbetalinger i samme valuta)
  • Via netbanken kan der disponeres over valutakonti, og jf. nedenstående fakta kan der overføres imellem valutakonti og løbende konti i DKK.

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.