Større tekst
- 100% +
Læs op

”Han har det ikke for nemt med mig”

3. juli 2024

Torben Gosvig, stifteren af GT Biler i Kolding, er på mange måder et ukompliceret menneske – en aftale er en aftale, og hårdt arbejde går aldrig af mode – og det samme forlanger han af sin finansielle samarbejdspartner.

Nu får hun løn

– Hvis du køber en bil, får du et stykke tyggegummi fra Stimorol.

Den lille dreng står foran GT Biler i Kolding i sin røde kedeldragt, og i en meget tidlig alder gør han sit for at sætte skub i salget – lokkemaden får han via en ven af familien, som arbejder hos Dandy i Vejle.

Drengen hedder Mathias, han er for længst vokset ud af den røde kedeldragt, og yngste sønnen af GT Bilers ejer Torben Gosvig er i dag medejer af familievirksomheden.

Og det med familievirksomhed skal tages bogstaveligt – ud over Torben og Mathias Gosvig er der også Bente og Simon Gosvig, som er henholdsvis kone til Torben og storebror til Mathias.

– Bente har været bogholder siden 1985, hvor jeg stiftede virksomheden, men i modsætning til den spæde start får hun trods alt løn for sit arbejde nu, siger Torben Gosvig med et af mange skæve smil.

Udveksler lidt tal

Han har skabt en virksomhed med 29 ansatte, og der er også et ejendomsselskab i porteføljen, og det har han gjort uden at gøre tingene indviklede.

– Jeg er uddannet mekaniker, og det er det, jeg kan, fortæller Torben Gosvig og tilføjer:

– Og så er jeg god til at snakke og handle.

Ejeren af GT Biler er for eksempel ikke til papirer med masser af tal, grafer, søjler og budgetter, og heldigvis har han fundet en bankforbindelse, som har det lidt på samme måde.

– Leif og jeg udveksler som regel lidt tal pr. telefon, men selvfølgelig får han de papirer, han skal bruge, men det er ikke noget, vi dyrker.

Leif er identisk med Leif Klidsbjerg, der erhvervskundechef hos Middelfart Sparekasse i Kolding, og de to herrer har kendt hinanden i mange år, hvorfor samarbejdet i Middelfart Sparekasse-regi naturligvis landede efter en alternativ forhandling.

Bruger ikke pistolsalg

– Vi forhandlede lige der, siger Torben Gosvig og peger i retning af genboen, som er hjemmebanen for byens håndboldstolthed, KIF Kolding.

– Vi skrev på bagsiden af øl-boner, hvad vi mente, renten skulle være, og tallene var ikke helt de samme, afslører han, men det ændrede sig kort efter, da Leif Klidsbjerg ringede til Torben Gosvig og inviterede Bente og ham hjem til sig privat.

– Der landede vi hurtigt en aftale, hvilket blev fejret med et glas bobler og kransekage, husker Torben Gosvig, der roser Leif Klidsbjerg for et samarbejde skabt på gensidig tillid.

– Han gør det virkelig godt, for han har det ikke nemt med mig.

Ovenstående fortælling viser glimrende Torben Gosvigs måde at være menneske og virksomhedsejer på.

– Vi handler med dem, som vil handle med os, og vi bruger ikke pistolsalg, hvilket blandt andet understreges af, at sælgerne er fastlønnede og ikke provisionslønnede.

Skolelærere kiggede på ham

I forbindelse med etableringen af GT Biler arbejdede Torben Gosvig med at vaske busser om natten, og generelt er han ikke bange for at bruge sine hænder.

– Der har helt sikkert været skolelærere, som kiggede på mig og tænkte: Hvad skal der dog blive af ham? Men jeg har altid vidst, at jeg skulle være selvstændig, og jeg var også bevidst om, at jeg skulle skabe noget via hårdt arbejde og ordentlighed.

Løbende er sønnerne trådt mere og mere ind på scenen hos GT Biler, og Torben Gosvig har det rigtig fint med at have sønnerne med i ejerkredsen.

Han er tryg og uden vemod, og de kan jo altid spørge, hvis der er noget, de mener, jeg kan bidrage med, som han siger.

– Jeg har jo nok lidt damp, så i dag bruger jeg meget af min tid i ejendomsselskabet iført tøj som det her, forklarer han og slår armene ud til siden, så der er frit udsyn til arbejdstøjet.

– Men jeg er også god til at holde ferie, slår han fast, hvilket ofte sker på en af to måder – i familiens autocamper eller i familiens lejlighed i Tyrkiet. 

Søstrøm i Randers
Genkendte den gamle bankforbindelse
Læs mere
March mod ensomhed
Et unikt og vigtigt projekt
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os