Større tekst
- 100% +
Læs op

Formue

Tre gode grunde til at investere

Renteniveauet er historisk lavt og førende økonomer og Nationalbanken forventer at det lave renteniveau fortsætter. Det betyder, at det ikke længere er lig med en renteindtægt at have penge stående på en almindelig konto – i en vis udstrækning kan du opleve, at det er lig med en renteudgift. Derfor kan det være en god ide at overveje, om du bør investere en del af din opsparing.

Tre gode grunde

1. Beskyt din opsparing mod negative renter

Har du en opsparing, skal du være opmærksom på, om du rammer loftet for negative renter*. Gør du det, koster det dig rent faktisk penge.

2. Beskyt din opsparing mod inflation

Inflation betyder, at hele samfundets priser stiger. Det betyder, at dine penge bliver mindre værd over tid. Når inflationen er højere end renten på din konto, mister din opsparing værdi. Og det er tilfældet med det nuværende lave renteniveau.

3. Mulighed for at opnå et bedre afkast

Der er altid usikkerhed forbundet med at investere. Men der er også en god mulighed for at opnå et bedre afkast, end på en konto.

Skal vi kigge på dine muligheder?

Al investering er forbundet med en risiko, og du skal selvfølgelig først og fremmest forholde dig til, hvor stor en risiko du ønsker at tage med din opsparing. Det hjælper din personlige rådgiver dig gerne med at afklare.

Vi anbefaler derfor, at du tager fat i din rådgiver, hvis du vil vide mere om dine muligheder, så kan vi i fællesskab kigge på, hvad der er den rigtige løsning for dig.

Lad mig høre mere om mine muligheder

Hvad kan min opsparing blive værd?

Prøv beregneren her og se, hvad et givent afkast vil betyde for lige netop din opsparing. Har du fx 100.000 kr. stående til 0 % i rente, vil den være 82.035 kr. værd om 10 år, når vi tager højde for inflationen. Prøv at sætte dine tal ind…

 • Vil du gerne investere din opsparing, men har du hverken tid eller lyst til at sætte dig ind i aktiemarkedet? Så har vi nogle løsninger i Middelfart Sparekasse, hvor fagfolk tager sig af din investering.

  MS Puljeinvest

  Gennem investeringspuljer får du en stor spredning af din investering. Sammen med din rådgiver, finder du den rigtige sammensætning af aktier og obligationer, der passer til din risikoprofil.

  MS Depotpleje

  Har du minimum 500.000 kroner i frie midler, og foretrækker du at lade andre om at pleje din investering, så er MS Depotpleje en mulighed. Vores investeringseksperter plejer din investering med udgangspunkt i din risikovillighed og den tidshorisont, du har fastsat sammen med din rådgiver.

  Sparinvest MIX

  Sparinvest MIX blander mere end tusinde aktier og obligationer fra hele verden. Med MIX kan du slippe for alt besværet og nemt investere din opsparing. Du slipper for selv at overvåge og tilpasse investeringerne, for i MIX sker det hele automatisk. MIX er derfor et nemt og attraktivt alternativ til den traditionelle opsparingskonto. I MIX kan du vælge mellem fire risikoniveauer – minimum, lav, mellem og høj.

 • Vil du hellere selv tage din af at investere din opsparing, er Aktiesparekontoen en mulighed.

  Du kan sætte op til 102.300 kroner ind på en aktiesparekonto i 2021. Fordelen er, at du selv køber og sælger aktierne, men beskatningen er lavere, skat afregnes og indberettes automatisk, og du kan løbende hæve og indsætte på kontoen.

 • Middelfart Sparekasse er en garantsparekasse. Det vil sige, at du kan købe garantbeviser i Sparekasse og blive medejer. Når først du har købt beviserne, forrentes din garantkapital med 3 % i 2019. Du skal dog være opmærksom på, at garantkapital er ansvarlig kapital.

Vil du høre mere om dine muligheder?

Al investering er forbundet med en risiko, og du skal selvfølgelig først og fremmest forholde dig til, hvor stor en risiko du ønsker at tage med din opsparing. Det hjælper din personlige rådgiver dig gerne med at afklare.

Vi anbefaler derfor, at du tager fat i din rådgiver, hvis du vil vide mere om dine muligheder, så kan vi i fællesskab kigge på, hvad der er den rigtige løsning for dig.

Book møde Ring mig op

Hver måned trækker vi lod om et gavekort på en biograftur for 2

Tilmeld dig nyhedsbrevet

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen. Vi skriver om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter.

 • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os