Større tekst
- 100% +
Læs op

Er pension lige så kedeligt som flymad?

13. maj 2024

Det kan virke tungt og langt ude i fremtiden, men det handler om at beskytte dig selv og dem, du holder af. Middelfart Sparekasse rækker hellere end gerne ud til dig for at snakke om det fundament, du ønsker for din alderdom.

Ondt i knoglerne

– Har du en god pensionsordning?

– Ja, det tror jeg.

Sådan har jeg besvaret netop det spørgsmål i årtier, men dybest set hvilede mit svar aldrig på konkret viden – snarere en formodning efter mange år i en mediebranche kendt for ganske fine pensionsordninger.

I dag ved jeg, at min pensionsordning er god.

Jeg fik ellers ondt i knoglerne, da jeg efter et jobskifte til den finansielle sektor fik udsigt til et pensionsoverblik.

Mit navn er Flemming, og for mig, som i dag arbejder med kommunikation hos Middelfart Sparekasse, har pension altid virket lige så kedeligt som flymad, men efter en grundig, kompetent og nede på jorden-gennemgang med en pensionsrådgiver gav det mig faktisk en vis glæde og ro at få overblikket.

Faktisk så meget at jeg senere samme dag tjekkede fruens pensionsordning, hvilket svarer til, at julen flyttes til en varm sensommerdag i august.  

Havearbejde er ingen fest

Lone Ellgaard Juul nikker, mens jeg fortæller ovenstående, for hun har hørt stort set identiske historier mange gange som formue- og pensionschef hos Middelfart Sparekasse.

– For mig er pension fedt og vigtigt, for det, vi taler om, er jo, at vi skal skabe fundamentet for vores alderdom, som hun siger og tilføjer, at hun sagtens kan identificere sig med følelsen hos de mennesker, som hellere skræller 300 kilo kartofler stående fremfor at tale om pensionsordning.

– Sådan har jeg det for eksempel med havearbejde, siger en smilende pensionschef, som kommer med en hurtig tilføjelse:

– Men når havearbejdet er klaret, giver det altid en tilfredsstillelse samt ro og glæde hos mig.

Lone Ellgaard Juul påpeger, at en pensionsordning ikke kun er en pensionsordning, da forsikringer, for eksempel ved kritisk sygdom, også er en vigtig del af ens pensionsordning, forklarer hun.

Det er såmænd ”bare” det

Det siger sig selv – jo før du kommer i gang, jo bedre – og dermed bliver drømmene for alderdommen også mere realistiske at nå.

– Jeg ser en tendens til, at yngre generationer interesserer sig for pension, og det handler nok om, at friheden i højere grad betyder mere for dem end for ældre generationer, siger Lone Ellgaard Juul.

Hun forklarer, at der er store forskelle på, hvad folk drømmer om, når de forlader arbejdsmarkedet.

– Rigtig mange vil gerne rejse, mens andre fokuserer mere på at opretholde den nuværende levestandard i den bolig, de er i. Fælles for alle drømme og ønsker er, at der skal være et økonomisk fundament for at gøre det til virkelighed, og det er såmænd ”bare” det, pension i grove træk handler om.

Lone Ellgaard Juul, der både som rådgiver og underviser har stor erfaring med pension, opfordrer alle til, som det mindste, at danne sig et overblik over egen pension – og derefter bliver det muligt at tilpasse drømmene til det økonomiske fundament.

Og der følger en garanti med – det er med sikkerhed ikke lige så kedeligt som flymad.

Sådan danner du dig et overblik
  • På egen hånd

Log ind på Pensionsinfo med MitID: Her kan du blandt andet få et samlet overblik over dine pensioner og forsikringer, du kan se udbetalingstidspunkter for dine pensioner, hvordan din pensionsalder påvirker din pensionsopsparing, og hvilken indvirkning din pensionsopsparing har på din folkepension.

 

  • I samarbejde med ekspertisen

Hos Middelfart Sparekasse vil vi rigtig gerne i dialog med dig om din pensionsopsparing og de tilknyttede forsikringer. Tøv endelig ikke med at booke et møde med os, så du trygt og roligt kan se frem mod alderdommen.

Vil du høre mere?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil vide mere eller har spørgsmål.

Book møde
En del af formuen
Pensionsordning er for dig og dine kære
Læs mere
Book møde
Brug din pensionsopsparing rigtigt
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os