Større tekst
- 100% +
Læs op

Bolig

Vores forventninger til næste rentetilpasning

7. marts 2022

Skal du have en ny rente på dit Tilpasningslån fra 1. juli 2022, er der god grund til at læse med her. Efter mange år med faldende renter er vinden nu vendt, og der er udsigt til stigende renter ved rentetilpasningen – og måske også i de kommende år.

Når dit lån skal refinansieres, er det oplagt at overveje, om du fortsat har det lån, der passer bedst til dig og din økonomi. Det er nemlig langt det nemmeste og billigste tidspunkt, hvis du ønsker at ændre lånet.

Fristen for at ændre dit lån er inden 29. april 2022

Er du glad for det lån, du har i dag, behøver du ikke gøre noget. Så får du automatisk en ny rente 1. juli 2022. Ønsker du omvendt at ændre på dit lån – eller er du i tvivl – så tag fat i din rådgiver i god tid inden 29. april 2022, som er fristen for at ændre dit lån.

Renterne stiger for øjeblikket

De internationale renter har været stigende den seneste tid, og det påvirket de danske renter. Den økonomiske vækst er kommet stærkt tilbage efter 2020, og inflationen er steget til et niveau, vi ikke har set i mange år. Krigen i Ukraine er lige nu en usikkerhedsfaktor både for væksten og inflationen. Men de finansielle markeder forventer, at centralbankerne i de kommende år vil stramme pengepolitikken, fx ved at forhøje de styrende renter.

Uanset om du har et F3- eller F5-lån, kan du forvente en højere rente på dit lån end ved sidste refinansiering. F3-renten nærmer sig 0,6%, mens F5-renten nærmer sig 1%. Det er ikke høje renter, men de højeste, vi har set i en del år. Og det betyder, at der skal sættes lidt flere penge af i budgettet til betaling af din termin.

Har du det rigtige lån?

Hvis du er bekymret over udsigten til højere renter, bør du tale med din rådgiver i dit pengeinstitut. Der er mange muligheder for at få et lån med den profil, du er mest tryg ved.

Beregninger pr. 28. februar 2022.

Book et møde nu
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os