Større tekst
- 100% +
Læs op

Danmarks bedste image blandt pengeinstitutter

11. november 2022

Middelfart Sparekasse har ifølge en ny undersøgelse det bedste image blandt landets 30 største pengeinstitutter.

Efter at have været henvist til andenpladsen et enkelt år er vi igen øverst på listen over danske pengeinstitutters image. Det viser en ny undersøgelse fra finansmediet Finanswatch og analysebureauet Wilke. Siden 2016 har de hvert år bedt tilfældigt udvalgte danskere vurdere de 30 største pengeinstitutters image, og med en score på 74,8 ud af 100 mulige point, topper Middelfart Sparekasse undersøgelsen i 2022.

Topplaceringer på fire af ni parametre

Udover den bedste overordnede placering opnår vi topplaceringer på fire af de ni imageparametre i analysen:

  • har en god service (1)
  • er troværdig (1)
  • overholder love og regler (1)
  • er god og synlig i deres kommunikation (1)
  • har god rådgivning (2)
  • formår at udvikle nye produkter og services (3)
  • har konkurrencedygtige priser (2)
  • har god økonomi (4)
  • har en bæredygtig profil (2)

Når kunderne sætter ord på, hvad det betyder mest, er det troværdighed, god service, gode priser og god rådgivning, der har allerstørst betydning for opfattelsen af et pengeinstitut. Det er jo selve kernen af at drive bank eller sparekasse, så der for er vi ekstra stolte over den flotte placering.

Mere end en bank

I Sparekassen gør vi meget for at møde kunderne andre steder end ved mødebordet.

Vi har mere end 400 lokale sponsorater og laver en lang række kundevendte aktiviteter. I år har vi bl.a. også engageret os aktivt i March mod Ensomhed, hvor alle 380 kolleger fik mulighed for at gå med – i arbejdstiden.

Udover at styrke den interne stolthed over at gøre en forskel, så gør det også en forskel for vores omgivelser, at vi involverer os aktivt i problemstillinger, som i udgangspunktet ikke har meget at gøre med at drive sparekasse. Det kan vi tillade os, fordi vi har sat os mange andre mål end rent økonomiske målsætninger.

Vi vil bidrage positivt til vores omgivelser, og det gør vi blandt meget andet gennem et stærkt lokalt engagement og ved at støtte op om kampen mod ensomhed.

Baggrund for undersøgelsen

Mere end 3.000 danskere over 18 år har deltaget i undersøgelsen ”Finansimage”, som Finanswatch og Wilke har stået bag siden 2016.

Fra 2016 til 2020 toppede Middelfart Sparekasse listen, før Ringkjøbing Landbobank tog tronen i 2021. Ringkjøbing Landbobank er nr. to i årets måling.

Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os