Studielegat
Print Friendly, PDF & Email

To gange årligt deler vi 3 x 10.000 kroner, og modtagerne vælges i et stort og kvalificeret ansøgerfelt. Der er geografisk og studiemæssigt store forskelle på, hvor støtten går hen.

Studielegater 1. halvår 2016

Anette Lilleøre, Michelle Holst og Henriette Troelsgaard Pedersen fik hver 10.000 kroner fra Middelfart Sparekasse som en hjælp til at finansiere et studieophold i udlandet.

Anette Lilleøre rejste fire måneder til canadiske Ottawa som sidste del af bachelordelen af hendes antropologistudie ved Aarhus Universitet. Her var målet både at forbedre engelskkundskaberne og give cv’et et internationalt pift.

Michelle Holst tog seks måneder til thailandske Koh Phangan for at supplere sin kommunikationsuddannelse ved DMJX, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Michelle drømmer om at blive iværksætter, og i Thailand stiftede hun bekendtskab med begrebet ”socialt iværksætteri” hos virksomheden Samma Karuna, hvor hun også arbejdede med events og kommunikation.

Henriette Troelsgaard Pedersen er specialestuderende i kriminologi ved Aalborg Universitet. Hun rejste fem måneder til San Fransisco for i forbindelse med sit speciale at undersøge, om amerikansk forskning i kriminalitetsforebyggelse kan overføres til Danmark.

Studielegater 2. halvår 2016

I andet halvår 2016 var Amalie Hartvig Pinderup, Emil Bisgaard Weimar og Thea Hedegaard Bech Møller modtagerne af Middelfart Sparekasses studielegater. De tre unge kunder fik hver 10.000 kroner af Middelfart Sparekasse som medfinansiering af deres studieophold i henholdsvis London, Portsmouth og Boston.

Amalie Hartvig Pinderup har skiftet bopælen i Vejle ud med London i tre år fra 1. september 2016. Amalie blev optaget på University College London, hvor hun skal studere antropologi i de kommende tre år. Hun har valgt at drage til England for at studere, fordi hun i London har mulighed for at studere alle fire grene inden for antropologien på én gang.

– Jeg blev interesseret i at studere antropologi, da jeg deltog i Projekt Forskerspirer 2014, hvor jeg i samarbejde med to forskere skrev en forskningssynopse inden for social/materiel antropologi, skrev 19-årige Amalie blandt andet i sin ansøgning.

England var også destinationen for Emil Weimar fra Brenderup. Han læser på HA-uddannelsen på Syddansk Universitet, og hans femte semester foregik i Portsmouth.

– Jeg vil altså få adgang til en række attraktive fag, der vil give mig kompetencer, der er svære at opnå på samme måde herhjemme. Fagligheden har naturligvis vægtet højt i valget af universitet, men i Portsmouth får jeg også mulighed for at opleve den engelske kultur på nært hold, skrev Emil i sin ansøgning, hvor han også fortalte, at han er gået på jagt efter et lokalt fodboldhold for at blive hurtigt integreret i den engelske hverdag og livsstil.

Thea Hedegaard Møller var knap to år henne i sine sociologistudier på Københavns Universitet. Hun tilbragte efteråret 2016 i Boston, hvor studerede på Boston College – og deltog i frivilligt arbejde, som universitet opfordrer udvekslingsstuderende til at gøre.

Der var endnu en tungtvejende grund til, at Thea så frem til at tilbringe efteråret i USA.

– Jeg har en stor personlig og faglig interesse for international politik, og jeg håber meget på at kunne engagere mig i det frivillige miljø på Boston College gennem en af de utallige politiske studenterorganisationer på universitetet. Ved at stemme dørklokker og få en snak med amerikanerne om politik over en god kop kaffe, håber jeg at få et unikt indblik i de politiske forhold og stridigheder i USA ”from the inside”, skrev Thea i sin ansøgning.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.