Modtagere af Sparekassens studielegat juni 2018
Print Friendly, PDF & Email

Venedig, Melbourne og Glasgow. Det er destinationerne for de tre unge studerende, som er modtagere af Middelfart Sparekasses studielegater. Sparekassen uddeler to gange årligt 3 x 10.000 kr. til unge, der ønsker at studere i udlandet.

De tre modtagere, som alle rejser i efteråret, er 23-årige Jonas Nissen Pedersen, 23-årige Marie Kjær Quistgaard og 24-årige Marie Liengaard Mouridtsen.

Viden i Venedig

Jonas Nissen Pedersen skifter til september Smilets By ud med kanalernes by, når han rejser til Venedig for at studere et semester på Universita Ca’Foscari. Jonas læser erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet og ser frem til at blive en del af et internationalt studiemiljø.

– Jeg ønsker at udfordre mig selv socialt og fagligt samt at krydre min akademiske uddannelse med erfaringer fra Italien, lyder det fra Jonas.

Jonas Nissen Pedersen, modtager af studielegat juni 2018

Fra Midtjylland til Melbourne

Marie Kjær Quistgaard læser til sygeplejerske på VIA University College i Silkeborg. Hun bytter Midtjylland ud med Melbourne down under.

– Praktik i udlandet vil tilføre mig brugbare erfaringer og faglig indsigt, som jeg ikke på samme måde vil kunne opnå i Danmark. Som sygeplejerske i dag skal man ud over sin faglighed også have en tilbundsgående forståelse for de kulturelle, etniske og religiøse forskelle hos patienterne, siger Marie, der forventer at få værdifuld læring med hjem i forhold til kommunikation på tværs af kulturer.

Marie Quistgaard, modtager af studielegat juni 2018

Fortryllende lærdom i Glasgow

En anden Marie, Marie Liengaard Mouridtsen, kan næsten drømme sig til et semester på troldmandsskolen Hogwarts. University of Glasgow er nemlig som taget ud af Harry Potter-universet. Det er dog ikke troldmandsbesværgelser, der venter hende på skolebænken på Adam Smith Business School.

– Jeg får en udvidet viden på internationalt plan fra ledende forskere, og derudover bygger det skotske system på et anerkendende forhold mellem professorer og studerende. Det betyder, at jeg vil få bedre feedback på mit arbejde og dermed mulighed for at fordybe og forbedre mig, lyder det fra Marie Liengaard Mouridtsen, der studerer ledelse og markedsføring på Aarhus Universitet.

Marie Liengaard Mouridtsen, modtager af studielegat juni 2018

Følg med...

Du kan følge de tre studerende, når de hen over efteråret løbende fortæller om deres oplevelser på blog.midspar.dk.

Hvis du har lyst til at studere i udlandet, kan du overveje at søge vores studielegat. Vi deler 3 x 10.000 kr. ud igen til foråret.

Læs med på Blog.midspar.dk

Følg vores studielegatmodtageres oplevelser på vores blog - Blog.midspar.dk.

Welkom in Amsterdam

12. februar 2020

Lige nu sidder jeg på Vrije Universiteit, hvor jeg har været til holdundervisning i Human Resource Management. Hjemme i Århus....
Lœs mere

Tervetuloa Rovaniemelle! Velkommen til Rovaniemi!

27. januar 2020

Lapland Rovaniemi. I dag er her minus 19 grader og her ligger omtrent en meter sne.  Jeg kunne starte med....
Lœs mere

Se alle

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.