Større tekst
- 100% +
Læs op

Spørgsmål og svar

Negative indlånsrenter

Bemærk: Dette er en forældet nyhed. Du kan altid se de nyeste renter og priser her

Som følge af det lave renteniveau, vi har oplevet gennem flere år, har vi indført negative indlånsrenter i Middelfart Sparekasse.

I efteråret 2019 indførte vi negative indlånsrenter for erhvervskunder, og fra 1. april 2020 er også privat- og foreningskunder omfattet.

Vilkårene er ikke ens for erhvervskunder og privat-/foreningskunder, og vi henviser derfor til vores prisliste for en detaljeret gennemgang af vilkårene og den aktuelle rentesats.

Se prisliste

Hvor tit betaler jeg negative renter?

Renten beregnes kvartårligt, og er du omfattet af negative indlånsrenter, vil du se teksten ”Negativ indlånssumrente” på dit kontoudtog, typisk på din NemKonto. Renten beregnes nemlig på baggrund af dit samlede indestående på alle dine konti i Sparekassen.

Foreningskunder er også omfattet

Vi sidestiller i denne sammenhæng foreningskunder og privatkunder, og foreninger tilskrives derfor også negativ indlånsrente, hvis de er omfattet af de gældende kriterier.

Derfor opkræver vi negative renter

Det meget lave renteniveau, hvor Sparekassen betaler negativ rente for sit indestående i Nationalbanken har varet i mange år, og alt tyder på, at renteniveauet vil være meget lavt i en rum tid endnu. Derfor har vi måttet ”dele regningen” med kunderne for det betydelige indlånsoverskud, vi har.

Spørgsmål og svar

  • De stærkt faldende renter kombineret med en stigende opsparingslyst har gjort, at vi har langt mere indlån i dag, end vi kan låne ud. Og da renten er så lav, som den er, så betaler vi negative renter, når vi placerer vores indlånsoverskud i Nationalbanken. Derfor har vores indlånsoverskud i flere år været en omkostning for os. Den situation er ikke holdbar i længden, og da tiden med negative renter ser ud til at vare en del år endnu, har vi valgt at indføre negative renter

  • Vi ser på helhedsbilledet. De kunder, som har NEM-konto hos os har typisk flere forretninger hos os, og derfor har de mulighed for at have et højere indlån uden at skulle betale negative renter.

  • Ja, ægtepar og samlevende kan hver især have indlån for 100.000 kr.

  • Hvis du og din ægtefælle/samlever har 300.000 kr. stående på en fælleskonto, vil det vægte med 150.000 kr. for hver af jer.

  • Det er bestemt ikke noget, vi anbefaler. Det er ikke trygt at have store kontantbeløb i hjemmet. Og skulle du få lyst til at sætte pengene ind på din konto igen, kan du forvente, at vi på grund af hvidvask-reglerne har behov for at få oplyst, hvor pengene kommer fra. Det betyder også, at vi ikke kan garantere, at vi kan tage i mod pengene igen.

  • Det anbefaler vi ikke. Husk også, at det koster et årligt gebyr at leje en bankboks.

  • I rigtigt mange tilfælde er der faktisk gode alternativer til at have dine pensionsmidler stående kontant. Også uden, at du løber nogen uforholdsmæssigt stor risiko. Husk, at dine penge bliver mindre værd år for år, når du ikke opnår nogen forrentning til at gøre det op for inflationen.

  • Ja, indlånsrenten er fradragsberettiget. En evt. negativ indlånsrente indgår i den årlige opgørelse over renteindtægter og -udgifter, som automatisk sendes til SKAT.

  • Nej, garantkapital er ikke omfattet, når vi beregner samlet indlån.

  • Renteopkrævning vil ske på kvartalsbasis.

Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os