Deling af pension ved skilsmisse
Print Friendly, PDF & Email

I 2007 kom der nye regler for deling af pension ved skilsmisse. Tidligere blev fx rate- og kapitalpensioner delt lige ved skilsmisse, hvorimod livrenter og kollektive arbejdsmarkedsordninger blev holdt uden for delingen af boet, men efter de nye regler, der trådte i kraft den 1. januar 2007, behandles disse pensioner nu ens.

Hver beholder sin

Alle rimelige pensionsordninger, uanset om det er kapitalpensioner, ratepensioner eller livrenter, skal ikke længere deles ved skilsmisse, selvom ægtefællerne i øvrigt har formuefællesskab. Konsekvensen er altså, at en ægtefælle ikke længere kan regne med at få del i den anden ægtefælles pension ved skilsmisse. Der kan derfor være god grund til at ægtepar for fremtiden sikrer, at begge ægtefæller har en rimelig pensionsordning.

Hvad er rimeligt?

Selve begrebet rimeligt kan i sig selv give anledning til spørgsmål. For hvad er egentlig en rimelig pensionsordning? Ifølge loven menes der, at en person skal have en pensionsordning, der er rimelig i forhold til personens uddannelsesmæssige og arbejdsmæssige situation.

Gentænk pensionen

Reglerne betyder, at ægtefæller bør inddrage pensionen i overvejelser om familiens økonomi på en anderledes måde. Det gælder også ægtefæller, der måske i mange år har indrettet sig efter de gamle regler.

Bare sig til

I Middelfart Sparekasse kan I få råd og vejledning om jeres pensionsordninger, ligesom I kan få et tjek for at sikre, at jeres pensionsordninger er indrettet, så de passer nøjagtigt til jer. Det eneste, I skal gøre, er at kontakte jeres rådgiver.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.