Bliv garant i Middelfart Sparekasse

Som garant i Middelfart Sparekasse får du både indflydelse og en attraktiv rente

Middelfart Sparekasse er en garantsparekasse og en selvejende institution. Det betyder, at ingen er ejere af Sparekassens overskud eller formue, og hvis Sparekassen ophører, skal dens nettoformue anvendes til velgørende og almennyttige formål i Sparekassens virkeområde.

Det tillader os at tænke anderledes og giver os en frihed, som vi gør os umage med at omsætte til værdiskabende initiativer i vores lokalsamfund samt til investeringer i Sparekassens fremtid.

Idag har vi mere end 17.000 garanter, og vi er meget stolte af den store opbakning fra vores garanter.

Attraktiv rente

Din garantkapital er en investering, da Sparekassen giver dig en attraktiv rente til gengæld. Den faktiske årlige forrentning af garantkapitalen fastsættes endeligt for det foregående år på det ordinære repræsentantskabsmøde i slutningen af marts. Renten er 3 % i 2019.

Indflydelse

Som garant får du indflydelse på, hvem der skal være i Middelfart Sparekasses øverste myndighed. For hver 1.000 kr., du tegner i garantkapital, får du nemlig en stemme til valget af Sparekassens repræsentantskab – dog højst 20 stemmer.

Gratis valuta

Som garant i Middelfart Sparekasse kan du gratis veksle kontantvaluta.

Indflydelse og medbestemmelse

Er du garant i Middelfart Sparekasse, kan du både stemme og stille op til repræsentantskabsvalg. Repræsentantskabet er Sparekassens øverste myndighed og har bl.a. ansvaret for at udpege bestyrelsen.

Garantmøder

Vi inviterer vores til garantmøde hvert andet år, hvor de får indsigt i Sparekassens drift og planer – samt en hyggelig aften med god underholdning.

Garantbeviser er personlige – det vil sige at det kun er den der ejer garantbeviset, der inviteres til garantmøde. Hvis fx din ægtefælle også vil med til garantmøde, skal han/hun også være garant.

I 2021 inviterer vi til garantmøde næste gang.

Garant3
Garant4
Garant1
Garant2

Sådan bliver du garant

En del af Middelfart Sparekasses kapitalgrundlag stammer fra kunderne, der tegner garantkapital i Sparekassen, og det er vi rigtig glade for. Alle har muligheden for at tegne min. 1.000 kr. og op til 100.000 kr. i garantkapital, og til gengæld giver vi en attraktiv rente og en række andre fordele.

Vi yder altid rådgivning, inden der tegnes garantkapital, da vi ikke ønsker, at vores kunder skal løbe en for stor risiko ved en investering i Sparekassen. På den måde kan både du og Sparekassens medarbejdere sove roligt om natten.

Læs mere om garantkapital, Sparekassens soliditet og forretningspolitik

Kontakt din rådgiver, hvis du ønsker at blive garant – så sørger vi for det praktiske.

Det skal du vide

Garantkapital er ansvarlig kapital

Garantkapital er ansvarlig kapital. Det betyder, at en investering i garantkapital i Middelfart Sparekasse ikke er dækket af Garantiformuen. Du kan sammenligne en investering i garantkapital med en hvilken som helst anden investering i aktier eller andre værdipapirer. Derfor skal du veje risikoen op mod afkastet, før du investerer i garantkapital.

Middelfart Sparekasse har en interesse i garantkapital, fordi vi hele tiden ønsker at styrke vores forretning. Både i form af den kapital, du som garant stiller til rådighed for os, men også ved at knytte tættere bånd mellem os og dig som kunde. Ifølge Sparekassens vedtægter er ingen garant forpligtet til at lade sin garantkapital indløse, samtidig har ingen krav herpå – ligesom en garants opsigelse og indløsning af garantkapital kan udskydes.

Du skal også være opmærksom på, at Middelfart Sparekasse i henhold til Sparekassens vedtægter ikke er forpligtet til at forrente garantkapital. Det er et generelt krav til alle garantsparekasser, der stilles for at kunne medregne garantkapitalen til kapitalgrundlaget.

Opsigelse og indløsning af garantkapital

Du skal være opmærksom på, at du ikke kan indløse din kapital fra dag til dag. Der er et opsigelsesvarsel på seks måneder, og der er ligeledes regler for, hvor stor en procentdel af garantkapitalen, Sparekassen må udbetale årligt. Vi har endnu ikke oplevet en situation, hvor de garanter, der ønsker det, ikke kan få deres kapital udbetalt.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.