Opsparing - dine muligheder
Print Friendly, PDF & Email

Du har sikkert opdaget det. Renten har været lav i mange år, og i 2019 faldt den yderligere. Det er på mange måder en fordel for dig som kunde. Renten på et realkreditlån er meget lav – på nogle lånetyper endda negativ. Og skal du låne penge til en bil, et nyt køkken eller noget tredje, er renten også lavere end tidligere.

De lave renter udhuler din opsparing

Hvis du investerer dine penge med begrænset appetit på risiko, kan du også opleve, at dit afkast bliver meget lavt – hvis ikke det endda risikerer at blive negativt. Inflationen betyder faktisk, at din opsparing bliver mindre værd år for år. Kort sagt medfører det, at din købekraft bliver forringet.

Førende økonomer og Nationalbanken forventer, at de negative renter er kommet for at blive flere år endnu. Derfor gør du dig selv en tjeneste ved at forholde dig til, om din opsparing er placeret rigtigt, og om du med fordel kan investere en del af din opsparing, så du får mulighed for, at den bliver mere værd.

Hvor meget skal du have i hver skuffe?

Populært sagt kan du forholde dig til din økonomi ved at placere din formue i tre skuffer. I den øverste skuffe har du penge, du hurtigt kan komme til, så du kan klare uforudsete udgifter. Det er et beløb, du typisk kan have stående på en indlånskonto.

I den næste skuffe har du penge, som du skal bruge inden for en kortere årrække. Det kan være et større forbrugsgode, du er ved at spare op til. De penge kan du placere i værdipapirer med en risiko, der svarer til tidshorisonten.

I den sidste skuffe har du den del af din formue, vi kan kalde den langsigtede opsparing. Det er de penge, du har sat til side til om mange år. Jo længere tid der går, før du planlægger at bruge pengene, jo større risiko kan du tage i din investering, da du har råd til de udsving, der kommer, når du går efter et større afkast på sigt.

Passer du på din opsparing?

Aktiv pleje af din opsparing

Nedenfor kan du læse om nogle af de muligheder der er for, at få liv i din opsparing.

Skal vi skal gøre det for dig?

Vil du gerne investere din pensionsopsparing, men har du hverken tid eller lyst til at sætte dig ind i aktiemarkedet? Så har vi nogle løsninger i Middelfart Sparekasse, hvor fagfolk tager sig af din investering.

MS Puljeinvest

Gennem investeringspuljer får du en stor spredning af din investering. Sammen med din rådgiver, finder du den rigtige sammensætning af aktier og obligationer, der passer til din risikoprofil.

MS Depotpleje

Har du minimum 250.000 kroner i frie midler, og foretrækker du at lade andre om at pleje din investering, så er MS Depotpleje en mulighed. Vores investeringseksperter plejer din investering med udgangspunkt i din risikovillighed og den tidshorisont, du har fastsat sammen med din rådgiver.

Sparinvest MIX

Sparinvest MIX blander mere end tusinde aktier og obligationer fra hele verden. Med MIX kan du slippe for alt besværet og nemt investere din opsparing. Du slipper for selv at overvåge og tilpasse investeringerne, for i MIX sker det hele automatisk. MIX er derfor et nemt og attraktivt alternativ til den traditionelle opsparingskonto. I MIX kan du vælge mellem fire risikoniveauer – minimum, lav, mellem og høj.

Vil du gøre det selv?

Vil du hellere selv tage din af at investere din opsparing, er Aktiesparekontoen en mulighed.

Du kan sætte op til 51.100 kroner ind på en aktiesparekonto i 2020. Fordelen er at du selv køber og sælger aktierne, men beskatningen er lavere, skat afregnes og indberettes automatisk, og du kan løbende hæve og indsætte på kontoen.

Skal det være nemt?

Middelfart Sparekasse er en garantsparekasse. Det vil sige, at du kan købe garantbeviser i Sparekasse og blive medejer. Når først du har købt beviserne, forrentes din garantkapital med 3 % i 2019. Du skal dog være opmærksom på, at garantkapital er ansvarlig kapital.

Vil du høre mere om dine muligheder?

Al investering er forbundet med en risiko, og du skal selvfølgelig først og fremmest forholde dig til, hvor stor en risiko du ønsker at tage med din opspring. Det hjælper din personlige rådgiver dig gerne med at afklare.

Vi anbefaler derfor, at du tager fat i din rådgiver, hvis du vil vide mere om dine muligheder, så kan vi i fællesskab kigge på, hvad der er den rigtige løsning for dig.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.