Halvårsrapport 2019 - låneomlægninger sætter præg på stærkt regnskab
Print Friendly, PDF & Email

Låneomlægninger sætter præg på stærkt halvårsregnskab

Middelfart Sparekasse leverer et halvårsregnskab med et overskud før skat på koncernniveau på 70 mio. kr. Det er det næstbedste halvårsresultat i sparekassens historie og en fremgang på 15 procent i forhold til halvårsresultatet 2018.

De faldende renter på realkreditlån spiller markant ind, da mange boligejere har udnyttet rentefaldet i første halvår til at lægge deres lån om. Den aktivitet sammenholdt med en fortsat flot tilgang af nye kunder – og deraf øget forretningsomfang – danner grundlaget for det meget tilfredsstillende halvårsresultat.

– Vi siger, at en god forretning skal være til fordel for både kunden og sparekassen, og det er tilfældet med de mange låneomlægninger i år. Man kan se i regnskabet, at det har været godt for os, men endnu vigtigere, så har kunderne fået boligfinansiering på meget fordelagtige vilkår. Jeg tror ikke, at nogen havde forudset den udvikling, vi har været vidne til i år. Først var der en stor konverteringsbølge, da 1,5 procent-lånet nærmede sig kurs 100. Renten fortsatte med at falde, og vi har nu været vidne til en formentlig endnu større konverteringsbølge, hvor kunder har låst renten i 30 år på bare én procent, siger Martin Baltser, adm. direktør i Middelfart Sparekasse.

OBS: Har du problemer med at åbne filerne, så skift browser til fx Chrome eller Mozilla Firefox.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.